Lampela ponnisti 16 askeleesta takaisin kehityskäyrälle

Seuraavan kerran Elina Lampela kilpailee lauantaina Espoossa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Seiväshyppääjä Elina Lampela on vihdoin päässyt tuloksiin, joita häneltä on odoteltu kevättalvesta 2015. Lampela paranteli tuolloin 17- ja 19-vuotiaiden Suomen ennätyksiä, mutta neljään ja puoleen metriin hän pääsi vasta juhannuksen aatonaattona Somerolla.

Lampela, 22, on kohentanut tällä kaudella ennätystään kahdesti. Kuortaneella meni juuri ennen kesäkuun puoltaväliä 445 ja Somerolla 450. Lampela toivoo, että lisää on tulossa. Mieluiten jo tällä viikolla.

– 450:n ylityksestä jäi tunne, että pystyn parantamaan. Sellainen fiilis siitä jäi, Lampela kertoi tiistaina Espoossa järjestetyssä yleisurheilijoiden mediatilaisuudessa.

Ennätyshyppy ei ollut teknisesti kilpailun paras, eikä Lampela saanut täysosumaa myöskään yrityksiin 460:sta.

Seuraavan kerran Lampela kilpailee lauantaina Espoossa ja vastassa on jälleen samanikäinen kirittäjä Wilma Murto, joka on palaamassa Lampelan tapaan ennätyskäyrälleen.

Nuorten ME-nainen (hallissa 471) Murto voitti Someron kilpailun ulkorataennätystään sivuavalla tuloksella 460.

– En millään malttaisi odottaa lauantain kilpailua. Toivon, että menisi enemmän kuin 450 ja pystyisin haastamaan Wilmaa, Lampela kertoi.

Vauhti heittää korkeammalle

Lampela siirtyi australialaisen Steve Ripponin valmennukseen 2018. Yhteinen juoni alkoi löytyä todenteolla talven hallikaudella, kun Lampela kohensi viisi vuotta vanhaa halliennätystään lukemiin 435.

– Sain hallikaudesta itseluottamusta ja pääsin keväällä hyvin kiinni hyppytreeneihin. Sen ansiosta olen saanut varmuutta hyppyihin, Lampela selitti alkukauden tuloskehitystä.

– Hallissa vauhti kulki hyvin 14 askeleella. Sen jälkeen vitsailimme, että pitäisikö mennä kesällä 16 askeleen vauhtiin.

Muutos toteutettiin, ja nyt myös Murto on venyttänyt vauhdinjuoksunsa 16 askeleeseen.

– Saan 16 askeleella lisää vauhtia, voin käyttää isompia seipäitä ja pystyin nostamaan myös otekorkeutta, Lampela selitti pidemmän vauhdin hyötyjä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut