Sara Kuiviston nopeus on ennätyslukemissa – lentävä satanen taittui maanantaina tasan 12 sekunnissa

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto löysi pitkiin askeliinsa oikean rytmin maanantain harjoituksissa. Hän on aloittanut kilpailukauden vauhdikkaasti, muttei aivan odotetuin tuloksin. Harjoituksissa hän juoksi lentävällä lähdöllä 100 metriä tasan 12 sekuntiin, mikä vahvisti harjoituskauden tuntemukset parantuneesta nopeudesta.

Kuivisto, 28, aloitti kauden 400 ja 600 metrin kilpailuilla. Kevään erinomaisista harjoituksista huolimatta hän jäi aavistuksen ennätyksistään, joten harjoitustulos antoi mukavat näkymät päämatkalle eli 800 metrin juoksuun.

– Minulla on kasilla kana kynittävänä, Kuivisto määritti tiistaina Espoossa odotuksensa tälle kesälle.

– Tavoitteena on Suomen ennätys. Hyvä aika on korvaus siitä, ettei arvokisaputki voi tänä vuonna jatkua, kun koronapandemia siirsi olympialaiset ensi vuoteen.

Ennätys on Tuuli Merkoski-Siliuksen 2.00,59 vuodelta 1991. Kuiviston ennätys on 2.01,85, jonka hän juoksi viime kesänä.

Lauantaina Kuivisto starttaa Espoon Teemakisoissa ensi kertaa tällä kaudella päämatkalleen. Alkukauden soolojuoksujen jälkeen hän saa avukseen vauhdinpitäjän ja kelpo vastustajan Norjasta eli 2.00,53 juosseen Hedda Hynnen.

– Haluaisin kunnon juoksun ja hyvillä vauhdeilla. En ole kuitenkaan ladannut kilpailuun älyttömästi odotuksia, kun se on kauden ensimmäinen 800 metrin juoksu, Kuivisto ennakoi kilpailua.

Elokuulla pitäisi tärähtää

Parhaan vauhdin Kuivisto yrittää rakentaa elokuuksi. Kotimaassa on loppukesästä tarjolla muiden muassa Paavo Nurmen kisat, Kalevan kisat ja lopulta Ruotsi-ottelu syyskuun alussa.

– Toivottavasti pääsen elokuussa myös ulkomaille kilpailemaan. Emme ole kuitenkaan juuri suunnitelleet elokuuta. On turha miettiä asioita niin pitkälle, koska suunnitelmat ovat muuttuneet niin moneen kertaan, Kuivisto viittasi koronatilanteeseen, joka on myllännyt koko kauden uuteen uskoon.

Lauantaina Espoossa ja Vantaalla järjestettävä Teemakisa on mielenkiintoinen kokonaisuus, kun Yle televisioi Espoossa järjestetyistä juoksu- ja hyppylajeista sekä Vantaan heittolajeista kokonaisuuden. Molempiin tapahtumiin päästetään huolellisin varotoimin 400 katsojaa.

Radalla ja kentällä nähdään ensi kertaa tällä kaudella tuhti nippu Suomen parhaita yleisurheilijoita.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut