Jamar Wilson jatkaa Kataja Basketissa kaksi seuraavaa kautta

Katajan tiedotteen mukaan Wilsonin sopimuksessa oli optio, joka olisi mahdollistanut siirron ulkomaille. Wilson ei kuitenkaan optiota käyttänyt. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen miesten koripallomaajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Jamar Wilson jatkaa Korisliigassa pelaavassa Kataja Basketissa myös kaksi seuraavaa kautta. Wilson, 36, siirtyi helmikuussa joensuulaisseuraan Ranskan liigassa pelaavasta Bourg-en-Bressesta.

Katajan tiedotteen mukaan Wilsonin sopimuksessa oli optio, joka olisi mahdollistanut siirron ulkomaille. Wilson ei kuitenkaan optiota käyttänyt.

– Syy miksi tässä hieman kesti oli se, että halusin tarkastella vaihtoehtoja kaikista mahdollisista näkövinkkeleistä. Edessä on kaksi urani kannalta todella tärkeää vuotta ja minulla oli samaan aikaan pöydällä myös kaksivuotinen tarjous Ranskasta, Wilson kertoi.

– Olen totaalisen innoissani siitä, mitä tuleman pitää. Kaksi vuotta Joensuussa tarkoittaa, että tulen konkreettisesti siirtämään elämäni sinne pitkäksi aikaa, ja se on minulle iso juttu.

Yhdysvaltalaisen Albanyn yliopiston kasvatti kirjasi viime kauden viidessä Korisliigan ottelussaan tilastot 18,4 pistettä, 5,4 levypalloa, 5,4 syöttöä ja 1,0 riistoa.

Ensimmäiseen päävalmentajakauteensa Korisliigassa valmistautuva Kataja-luotsi Petri Virtanen kehui pelintekijänsä ominaisuuksia vuolaasti.

– "Jammun" saavuttua helmikuussa kävi välittömästi selväksi, kuinka johtajuusominaisuuksiltaan poikkeuksellisesta pelaajasta on kyse. Ulkopuolisena hän otti pitkään yhdessä toimineen joukkueen heti haltuunsa ja sai tehtyä ryhtiliikkeen koko porukalle, mittavan pelaajauran tehnyt Virtanen sanoi tiedotteessa.

Kataja Basket kertoi tehneensä sopimuksen myös 23-vuotiaan Valtteri Pihlajamäen kanssa. Joukkueella on tällä hetkellä seitsemän pelaajasopimusta kaudelle 2020–21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 2. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 3. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 4. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 5. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 6. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 7. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 8. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 13. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 14. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä
 15. Kysymys ja vastaus: ESS kysyi Lahti Eventsin taloudellisesta tilanteesta ja KymiRingiä koskevista jatkosuunnitelmista yhtiön toimitusjohtaja Emilia Mäeltä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.