Manchester City murskasi Burnleyn – Liverpoolin odotus jatkuu

Ottelun yllä lennätettiin pienkoneella banneria, jossa luki White Lives Matter Burnley, eli valkoisilla hengillä on väliä Burnley. Iskulausetta käyttävät valkoisen ylivallan kannattajat. SHAUN BOTTERILL / POOL / AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallojoukkue Manchester City murskasi maanantai-illan ottelussa Burnleyn 5–0.

Voitollaan City lykkäsi jälleen Liverpoolin mahdollisuutta varmistaa itselleen liigamestarin titteli seuraavassa ottelussa. Liverpool johtaa Valioliigaa 20 pisteellä, kun se ja toisena oleva City ovat molemmat pelanneet saman verran otteluita.

Cityn ensimmäisestä maalista vastasi Phil Foden, joka sai pallon verkkoon myös 63. minuutilla. Riyad Mahrez onnistui 43. minuutilla ja ensimmäisen puoliajan lisäajalla rangaistuspotkusta. David Silva teki joukkueen neljännen maalin toisen puoliajan alussa.

Burnley on liigassa sijalla 11.

Burnley pyysi anteeksi

Ottelun yllä lennätettiin pienkoneella banneria, jossa luki White Lives Matter Burnley, eli valkoisilla hengillä on väliä Burnley. Iskulausetta käyttävät valkoisen ylivallan kannattajat.

Valioliigan otteluissa pelaajien selissä luki 12 ottelun ajan Black Lives Matter eli mustilla hengillä on väliä. Se on ollut ympäri maailmaa rasismia vastustavien protestien iskulause.

Burnley sanoi tiedotteessa , että loukkaavasta bannerista vastuussa olevat eivät ole tervetulleita joukkueen stadionille.

– Pyydämme varauksettomasti anteeksi Valioliigalta, Manchester Cityltä ja kaikilta, jotka edistävät Black Lives Matter -asiaa, joukkue sanoi tiedotteessa.

Liigassa yksi positiivinen koronavirustesti

Jalkapallon Englannin Valioliigan tuorein koronavirustestisessio paljasti yhden positiivisen testituloksen, liiga kertoi maanantai-iltana. Tuorein testisessio oli kaikkiaan kymmenes sitten toukokuun, mutta ensimmäinen sitten liigan paluun pelikentille.

– Valioliiga vahvistaa, että 17.–21. kesäkuuta testattiin kaikkiaan 1 829 pelaajaa ja joukkueiden henkilökuntiin kuuluvaa. Näistä yksi henkilö antoi positiivisen testituloksen. Tämä henkilö on viikon mittaisessa kotikaranteenissa. Tarkempaa tietoa henkilöstä tai hänen seurastaan ei anneta, liiga tiedotti.

Läpi loppukauden jatkuvia testejä tehdään kahdesti viikossa. Kaikkiaan liiga on tehnyt 12 057 testiä toukokuun 17. päivästä lähtien, ja positiivisia tuloksia on tullut 17 eli 0,14 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 2. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 5. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen
 6. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 7. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 8. Oikeuskanslerille kanteluita Kiurun ilmoittamasta pakkokaranteenista
 9. Kysymys ja vastaus: Miksi OP Päijät-Hämeen jäsenosuusmaksun palautuksessa kestää melkein kaksi vuotta?
 10. Lahden lukiot pyrkivät järjestämään syksylle siirtyneet lakkiaisseremoniat suunnitelmien mukaisesti
 11. Keskustan Saarikko: Ei korvausta menetetystä työtulosta karanteenin ajalta, jos on matkustanut tietoisesti korkean riskin alueella
 12. Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"
 13. Hämeen poliisin huomaan päätyneet löytötavarat vähentyneet viime vuodesta – "Polkupyöriä selvästi vähemmän"
 14. Länsiharjun koululaisten saattopaikka avattu liikenteelle – Vahva-Jussin katutöistä osa valmiita Lahdessa
 15. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.