NBA:n 113-sivuisessa koronasuunnitelmassa on jännä yksityiskohta – korttipakkaa ei saa käyttää kahdesti

Liigan kokoama koronaohjeistus on 113-sivuinen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Amerikan koripalloliigan NBA:n johto turvautuu eristäytymiseen ja yksityiskohtaiseen koronasuunnitelmaansa. Liigan 22 joukkueen lopputurnaus on tarkoitus järjestää Orlandossa, vaikka koronavirus leviää siellä nyt vauhdilla.

Joukkueet on eristetään Disney Worldissa "kuplaan", jossa yhteydet ulkopuoliseen maailman minimoidaan. Jopa Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on kiitellyt huolellista suunnitelmaa ja suositellut vastaavaa järjestelyä amerikkalaiseen jalkapalloon.

Liigan kokoama koronaohjeistus on 113-sivuinen. Pelaajille tehdään toistuvasti virustestejä ja vapaa-ajalla käytetään hengityssuojaimia. Kaikkien täytyy syödä ainoastaan kuplassa valmistettua ruokaa ja asua kuplan hotelleissa, eikä kukaan saa olla missään kontaktissa ulkopuolisten kanssa.

– Koronasäännöt ulottuvat sellaisiinkin yksityiskohtaisiin määräyksiin, että korttipakka pitää heittää pelin jälkeen roskikseen eikä käyttää uudestaan, kertoo NBC Sports .

Lisäksi pelaajille jaetaan vapaa-ajan käyttöön hälytyslaitteet, jotka antavat äänimerkin, jos toinen ihminen tulee yli viiden sekunnin ajaksi alle kahden metrin etäisyydelle. Tarjolla on myös sormus, joka tarkkailee sykettä ja ruumiinlämpöä.

Kuplassa on iso reikä

Liigan jatkosuunnitelman arvostelijat katsovat suurimmaksi vaarantekijäksi sen, että hotellien ja alueen muiden laitosten työntekijät eivät jää kuplaan.

– Jokainen meistä on varmaan huolissaan, kun lähdemme kodeistamme. Lopulta tärkeintä on silti se, että pääsemme iloksemme pelaamaan koripalloa, Miamin keskushyökkääjä Bam Adebayo kommentoi suunnitelmaa NBA-liigan nettisivuilla .

Liiga tunnustaa, ettei suunnitelma ole aukoton. Pelaajayhdistyksen toimitusjohtaja Michele Roberts todisteli kuitenkin AP-uutistoimiston haastattelussa, että koripallokuplasta tulee ainakin Yhdysvaltain turvallisin paikka.

NBA:n ja pelaajayhdistyksen sopimuksen mukaan pelaajien osallistuminen turnaukseen on vapaaehtoista, mutta kieltäytyjät jäävät vaille loppukauden palkkaa.

Liigan jatkopeleihin selvinneet joukkueet kokoontuvat Disney Worldiin heinäkuun toisella viikolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut