NBA:n 113-sivuisessa koronasuunnitelmassa on jännä yksityiskohta – korttipakkaa ei saa käyttää kahdesti

Liigan kokoama koronaohjeistus on 113-sivuinen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Amerikan koripalloliigan NBA:n johto turvautuu eristäytymiseen ja yksityiskohtaiseen koronasuunnitelmaansa. Liigan 22 joukkueen lopputurnaus on tarkoitus järjestää Orlandossa, vaikka koronavirus leviää siellä nyt vauhdilla.

Joukkueet on eristetään Disney Worldissa "kuplaan", jossa yhteydet ulkopuoliseen maailman minimoidaan. Jopa Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on kiitellyt huolellista suunnitelmaa ja suositellut vastaavaa järjestelyä amerikkalaiseen jalkapalloon.

Liigan kokoama koronaohjeistus on 113-sivuinen. Pelaajille tehdään toistuvasti virustestejä ja vapaa-ajalla käytetään hengityssuojaimia. Kaikkien täytyy syödä ainoastaan kuplassa valmistettua ruokaa ja asua kuplan hotelleissa, eikä kukaan saa olla missään kontaktissa ulkopuolisten kanssa.

– Koronasäännöt ulottuvat sellaisiinkin yksityiskohtaisiin määräyksiin, että korttipakka pitää heittää pelin jälkeen roskikseen eikä käyttää uudestaan, kertoo NBC Sports .

Lisäksi pelaajille jaetaan vapaa-ajan käyttöön hälytyslaitteet, jotka antavat äänimerkin, jos toinen ihminen tulee yli viiden sekunnin ajaksi alle kahden metrin etäisyydelle. Tarjolla on myös sormus, joka tarkkailee sykettä ja ruumiinlämpöä.

Kuplassa on iso reikä

Liigan jatkosuunnitelman arvostelijat katsovat suurimmaksi vaarantekijäksi sen, että hotellien ja alueen muiden laitosten työntekijät eivät jää kuplaan.

– Jokainen meistä on varmaan huolissaan, kun lähdemme kodeistamme. Lopulta tärkeintä on silti se, että pääsemme iloksemme pelaamaan koripalloa, Miamin keskushyökkääjä Bam Adebayo kommentoi suunnitelmaa NBA-liigan nettisivuilla .

Liiga tunnustaa, ettei suunnitelma ole aukoton. Pelaajayhdistyksen toimitusjohtaja Michele Roberts todisteli kuitenkin AP-uutistoimiston haastattelussa, että koripallokuplasta tulee ainakin Yhdysvaltain turvallisin paikka.

NBA:n ja pelaajayhdistyksen sopimuksen mukaan pelaajien osallistuminen turnaukseen on vapaaehtoista, mutta kieltäytyjät jäävät vaille loppukauden palkkaa.

Liigan jatkopeleihin selvinneet joukkueet kokoontuvat Disney Worldiin heinäkuun toisella viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 2. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 6. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 7. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 8. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 13. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 14. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 15. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.