Suur-Hollolaan otetaan 1 500 katsojaa päivässä, lipunmyynti alkoi vauhdikkaasti

Jokimaalle järjestetään Suur-Hollolan ajaksi kolme 500 hengen katsomoaluetta palveluineen. Katja Luoma

Suvi Lempinen

Jokimaalla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Suur-Hollola-ajossa ravirata jaetaan kolmeen erilliseen 500 katsojan lohkoon. Siten Suur-Hollolaan pääsee enintään 1 500 katsojaa päivässä.

Lipunmyynti alkoi ennen juhannusta, ja maanantaiaamuna jo yli 800 lippua on myyty.

– Ensimmäisten kolmen neljän tunnin aikana myytiin 300 lippua, kertoo Jokimaan vs. toimitusjohtaja Pertti Immonen.

A-sektori on kutsuvieraille. B-sektori on perinteistä katsomoaluetta, jossa pääsee myös muun muassa totohalliin ja ravintolaan. C-sektori sijaitsee etukaarteessa, siellä on totopelimahdollisuus ja muita palveluita mutta B-sektoria niukemmin. Liput on hinnoiteltu lohkojen palvelutarjonnan mukaan. Katsomolohkolta toiselle ei pääse liikkumaan.

Kaikki kolme katsomolohkoa ovat käytössä Suur-Hollolassa lauantaina ja sunnuntaina, mutta perjantain iltapäiväraveissa avoinna on vain B-sektori. Siten kolmen päivän aikana Jokimaalle otetaan enintään 3 500 katsojaa. Suur-Hollolan yleisömäärä on ollut tavallisesti reilustikin yli 10 000 ihmistä viikonlopun aikana, kelistä riippuen toki.

Perinteisesti raveissa kävijä moni ostaa lipun vasta portilta, mutta tänä vuonna Suur-Hollolaan pääsee vain etukäteen ostetulla lipulla.

Isolle Jokimaan raviradalle mahtuisi useampikin 500 hengen lohko, mutta järjestäjät päätyivät kolmeen sektoriin.

– Siten alue pystyttiin jakamaan parhaiten, että jokaiseen sektoriin on myös oma sisääntulo ja pystymme järjestämään palvelutarjonnan parhaiten. Toinen tekijä oli, että ihmiset ovat vielä vähän arkoja liikkumaan ja tulemaan ravitapahtumiin, Pertti Immonen kertoo.

Hän uskoo, että osa katsojista empii tuloaan yhä, ja myös kelillä on merkitystä tänäkin vuonna.

Suomessa on heinäkuussa voimassa määräys, jonka mukaan yli 500 hengen yleisötapahtumia voidaan järjestää erityisjärjestelyin. Katsomolohkot on muun muassa eristettävä toisistaan ja jokaiseen lohkoon on oltava oma kulkureitti.

Ari Moilanen ohjasti Jokimaalla uransa 7 000. voiton

Suur-Hollola on Suomessa syntyneiden aikuisten lämminverihevosten suuripalkintoisin kilpailu. Ykköspalkinto on 120 000 euroa. Lämminveristen välierät ajetaan lauantaina ja loppukilpailu sunnuntaina.

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo juostaan sunnuntaina. Siinä ykköspalkinto on 37 500 euroa.

Suur-Hollola-viikonloppu on 3.–5. heinäkuuta.

Jokimaan vt. toimitusjohtaja korona-ajan raveista: Ensin kilpaileminen, sitten muu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.