Nascar-sarja tutkii rasismirikosta, tallin tiloista löytyi hirttosilmukka Alabamassa

Nascar-sarjan osakilpailussa varikolta löytyi hirttosilmukka. Se löytyi tallista, jonka kuljettajana ajaa tummaihoinen Bubba Wallace. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tallin varikkotiloista löytynyt hirttosilmukka johti tutkintaan autourheilun Nascar-sarjassa. Köysi löytyi tallista, jonka kuljettajana ajaa Bubba Wallace, sarjan ainoa tummaihoinen ammattikuljettaja.

Köysi löydettiin Alabaman Talladega Superspeedway -radan varikolta.

– Olemme vihaisia ja järkyttyneitä, emmekä voi riittävästi korostaa tämän hirvittävän teon vakavuutta. Teemme kaikkemme, jotta teosta vastuussa oleva ihminen tai ihmiset saadaan pois autourheilun parista, Nascar tiedotti.

Autourheilusarja korosti, ettei Nascar-kisoissa ole sijaa rasismille.

Wallace on puhunut rasismista sen jälkeen, kun George Floyd tukehtui kuoliaaksi poliisin painettua jalkaansa hänen kaulalleen 25. toukokuuta. Floydin kuolema johti mittaviin mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa.

Wallace kommentoi varikkotapahtumia Twitterissä .

– Olen äärettömän surullinen tästä häpeällisestä rasismin osoituksesta, mutta minua tämä ei lannista. En aio perääntyä enkä luovuttaa, Wallace kirjoitti.

Wallace oli vahva vaikuttaja, kun Nascar päätti kesäkuun alkupuolella kieltää Yhdysvaltain etelävaltioiden lipun kisoista. Lippua on käytetty laajasti autourheilukisoissa, etenkin etelävaltioissa, kuten Alabamassa. Monille lippu symboloi kuitenkin orjuutta ja rasismia.

Talladegan radalla oli sunnuntaina määrä ajaa ensimmäinen kilpailu, johon yleisö pääsi mukaan koronaviruspandemian jälkeen. Ennen kisan alkua radan yli lensi pienkone, joka veti perässään etelävaltioiden lippua ja mainoslakanaa, jossa kehotettiin sulkemaan Nascarilta rahahanat.

Autourheilusarjan varatoimitusjohtaja Steve O'Donnell tuomitsi mielenilmauksen nopeasti Twitterissä . Hän julkaisi kuvan, jossa tummaihoinen ja valkoihoinen käsi kättelee.

– Ette näe tässä kuvaa typeryksen lennättämästä lipusta, vaan näette tämän kuvan. Toivottavasti jokainen nauttii kisoista tänään, O'Donnell kirjoitti ja korosti sanaa jokainen.

Kova ukkonen siirsi ajamisen maanantaille.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut