Koronatilanne synkkenee Yhdysvalloissa – amerikkalaisen jalkapallon pelaajayhdistys neuvoo lopettamaan harjoittelun pienryhmissä

Koronaviruksen ärhäkkä leviäminen uhkaa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoja yhä huolestuttavammin. Baseballin MLB-liiga sulkee Floridassa ja Arizonassa sijaitsevat harjoituskeskukset, NHL-seura Tampa Bay päätyi lauantaina samaan ratkaisuun, ja amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pelaajayhdistys neuvoo pelaajia luopumaan yhteisharjoituksista.

NFL-liigan joukkueharjoitukset alkavat aikaisintaan 28. heinäkuuta, mutta pelaajat ovat muodostaneet yksityisiä harjoitusrinkejä. Pelaajayhdistyksen lääketieteellinen johtaja Thom Mayer ilmoitti lauantaina, ettei pelaajien pitäisi tehdä vapaaehtoisia harjoituksiaan edes pienryhmissä.

– Pyydän kaikkia seuraamaan asiantuntijoiden käsitystä koronaviruksen leviämisestä tietyissä osavaltioissa ja välttämään ryhmäharjoittelua. Tavoitteemme on pitää kaikki pelaajat ja heidän perheensä terveinä lähikuukausina, Mayer ohjeisti.

Urheilijoilla useita tartuntoja

Virus leviää nyt vauhdilla Yhdysvaltain eteläisissä osavaltioissa. NFL-seuroista Houston Texans ja Dallas Cowboys ovat jo kertoneet, että useampi pelaaja on antanut positiivisen koronanäytteen. San Francisco 49ers kertoi yhden pelaajan positiivisesta testituloksesta, ja kyseinen pelaaja on harjoitellut joukkuetovereidensa kanssa Nashvillessa.

Myös Tampa Bay Buccaneers vahvistaa, että seurassa on todettu koronavirustartuntoja.

Urheilupiirejä huolestuttaa erityisesti Floridan tilanne. Koripallon NBA-liiga ja jalkapallon MLS-liiga ovat kaavailleet turnauksiaan Orlandon Disney Worldiin, mutta osavaltiossa on todettu viime päivinä jopa yli 4 000 uutta koronatartuntaa päivässä.

NBA:n suunnitelmissa on aloittaa pelit 30. heinäkuuta, ja NFL-liigan pelikauden on tarkoitus alkaa 10. syyskuuta. Myös MLS-liigan pitäisi alkaa heinäkuun aikana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut