FIA siunasi formula 1:n MM-sarjan suunnitelmat – sarja alkaa tiukoin varotoimin 5. heinäkuuta

FIA antoi virallisen hyväksyntänsä formula 1:n MM-sarjan jatkosuunnitelmille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen autoliitto FIA antoi perjantaina virallisen hyväksyntänsä formula 1:n MM-sarjan jatkosuunnitelmille. MM-sarja alkaa näillä näkymin kahdeksalla Euroopassa ajettavalla kilpailulla heinä-, elo- ja syyskuussa.

Sarjan piti alkaa Australiasta maaliskuun puolivälissä, mutta koronapandemia on rusikoinut MM-ohjelman uuteen kuosiin. Perjantaina hyväksytyn suunnitelman mukaan kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan 5. heinäkuuta Itävallan Spielbergissä yleisöltä suljettuna.

Myös varikkohenkilökunnan määrää on rajoitettu koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Sarja jatkuu 12. heinäkuuta toisella Spielbergin osakilpailulla. Sen jälkeen ohjelmassa ovat Unkarin gp Budapestissa 19. heinäkuuta ja kaksi Silverstonen kilpailua 2. ja 9. elokuuta.

Euroopan kiertue jatkuu Barcelonassa 16. elokuuta, Belgian Spassa 30. elokuuta ja Monzassa 6. syyskuuta.

Syksyn ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu, mutta kisoja on tarkoitus jatkaa Aasiassa ja Amerikassa ennen kuin sarja päättyy Lähi-itään joulukuussa.

Kisapaikat on suljettu yleisöltä kokonaan. Myös tallien henkilökuntaa sekä ratavirkailijoiden määrää ja median läsnäoloa rajoitetaan ja ryhmät eristetään toisistaan. Paikalle saapuville tehdään koronatestit. Positiivisesta koronanäytteestä seuraa karanteeni.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut