Urheilu saa 9,4 miljoonaa euroa korona-avustuksina

On tarpeellista tukea seuroja, jotta meillä jatkossakin Suomessa on elinvoimaiset liigat ja sarjat, ministeri Hanna Kosonen sanoi OKM:n tiedotteessa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM on myöntänyt 9,4 miljoonan euron korona-avustukset urheilulle. Tukea myönnetään koronaviruspandemiasta taloudellisesti kärsineille liikunta- ja urheiluseuroille, kilpasarjoille, lajiliitoille, opistoille ja liikunnan koulutuskeskuksille.

Seuratukea myönnettiin 3,9 miljoonaa. Se jakaantuu 577 hakijalle, jotka saavat käyttää tukea 1. 3.–31. 5. aiheutuneisiin kustannuksiin kuten toimitilojen vuokriin ja henkilöstökuluihin.

Kansallisista pääsarjoista vastaaville 12 liigalle ja lajiliitolle myönnettiin 2,38 miljoonaa euroa. Avustus menee täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseurojen palkkakuluihin.

Koulutuskeskusten osuus on 1,47 miljoonaa.

– Koronaviruspandemian vuoksi suomalaiset urheiluseurat ovat olleet ahtaalla. On tarpeellista tukea seuroja, jotta meillä jatkossakin Suomessa on elinvoimaiset liigat ja sarjat. Seurat auttavat omalta osaltaan lapsia ja nuoria liikkumaan, ministeri Hanna Kosonen (kesk.) perusteli tukea OKM:n tiedotteessa.

Tukea myönnettiin myös seurojen vaihtoehtoisiin, koronapandemian aikaisiin toimintatapoihin ja palveluihin. Hakemuksia oli 316 ja 1,65 miljoonan euron tuki myönnettiin 274 seuralle.

Määrärahoista päätettiin lisätalousarviossa, jonka eduskunta hyväksyi 24. huhtikuuta.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut