Jouni Heikinheimo päätti uransa PM-kultaan

Jouni Heikinheimo päätti uransa El Carillon kanssa Pohjoismaiden mestarina. Aliisa Piirla

Valjakkoajon PM-kilpailut olivat Sipoossa loppuun saakka tasokkaat. Hevosyksiköissä saatiin kokenut suomalaisvoittaja, kun uransa Sipooseen päättänyt lahtelainen Jouni Heikinheimo ja hevosensa El Carillo olivat ykkösiä.

- Hevonen teki viimeisessä kisassa loistavaa työtä, vaikka tarkkuuskokeessa tuli muutama virhe liikaa. Saimme hyvät lähtökohdat maratonin jälkeen ja olen onnellinen voitosta. Tämä jää nyt aivan varmasti viimeiseksi kilpailukseni, joten hevonenkin saa jäädä eläkkeelle. Kyllä sillä ratsastetaan, mutta valjakkokisoihin emme enää lähde, se päätös pitää, Heikinheimo sanoin haikein mielin.

Suomen joukkue (Heikinheimo, Talvikki Järvinen ja Ben Simonsén) jäi kullasta vain 0,8 pistettä ja hopea oli pienoinen pettymys hevosvaljakkokuskeille.

Hevosparivaljakoiden PM-kullan voitti Tove-Maria Holmasto.

- Tämä oli hieno voitto ja jännittävän kilpailun jälkeen aivan tärisin. Yhteistyö sujui hyvin ja maratonin 45 sekunnin voittomarginaali loi pohjan tälle voitolle. Se oli kyllä huikea esitys ja kyllä tarkkuusosuuskin oli vahvaa tekemistä hevosilta, Holmasto sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut