Eva Wahlström säilytti MM-tittelin pistevoitolla

Eva Wahlström säilytti MM-tittelinsä, hänen miehensä Niklas Räsänen kärsi tyrmäystappion. LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa.

STT

Eva Wahlström säilytti ylemmän höyhensarjan WBC-liiton MM-tittelinsä pistevoitolla Argentiinan Anahi Esther Sanchezista Helsingin ammattinyrkkeilyillassa.

Wahlströmillä oli ensimmäisissä kolmessa erässä suuria vaikeuksia löytää oikeaa etäisyyttä Sancheziin, joka suojasi tarkasti ja osui muutaman kerran vahvasti suomalaisen vatsaan. Neljännessä erässä Wahlström sai sisään ottelun ensimmäiset hyvät osumansa.

Viidenteen erään Wahlström tuli uudella tyylillä ja alkoi liikkua sivusuunnassa. Se auttoi häntä lyömään vasempansa Sanchezin poskeen.

Seitsemännessä erässä Wahlström sai sisään pari vastaiskua, mutta joutui itsekin ottamaan vastaan iskuja argentiinalaisen marssiessa koko ajan eteenpäin. Yhdeksännessä ja kymmenennessä erässä Wahlström sai parhaat osumat.

– Lähdin matsiin tosi itsevarmana ja rentona. Tiesin, että hän lyö kovaa kylkeen, ja melkein ensimmäisellä sekunnilla hän löi siihen kylkeen. Sen jälkeen oli vaikea olla rentona, Wahlström sanoi kehähaastattelussa.

Wahlström sai valmentajaltaan Risto Meroselta pukuhuoneeseen tiedon aviomiehensä Niklas Räsäsen tyrmäystappiosta.

– Aloin ihan täristä, jalat meni löysäksi. Tuli kyyneleet silmään ja sanoin, että en voi puhua tästä, mun täytyy keskittyä omaan, Wahlström kertasi tunnelmiaan pukuhuoneessa.

Räsäselle tyrmäystappio

Niklas Räsänen eteni runsaan puolentoista erän päähän raskaan keskisarjan EU-mestaruudesta, mutta käveli espanjalaisen Mariano Hilarion oikeaan koukkuun ja kärsi tyrmäystappion 11. erässä Helsingin ammattilaisnyrkkeilyillan ensimmäisessä titteliottelussa.

Räsänen hallitsi ottelua täysin ja haki jo tyrmäysvoittoa, mutta kaatui omaan innokkuuteensa epäuskoisen kotiyleisön edessä.

Hilario oli joutunut vaikeuksiin saatuaan neljännen erän lopussa otsaansa syvän haavan. Vasenkätinen Räsänen haki läpi ottelun paikkoja vasemman käden voimalyönneille oikeakätistä espanjalaista vastaan. Hilarion taktiikka oli yrittää väistää suomalaisen vasen ja lyödä vastaan oikean käden koukku.

Runsaan kymmenen erän ajan kuvio toistui suomalaisen eduksi, mutta ratkaisevalla hetkellä Hilario ehti lyödä oikean koukkunsa eteenpäin tulossa olleen Räsäsen leukaan. Suomalainen kampesi notkuvin polvin seisaalleen ennen luvunlaskun täyttymistä, mutta oli täysin sekaisin ja kehätuomari pysäytti ottelun ajassa 1.14.

Heleniukselle tyrmäysvoitto

Räsäsen tappio hänen aviovaimonsa Eva Wahlströmin odottaessa omaa MM-otteluaan pukukopissa oli nyrkkeilydraamaa, mutta Robert Heleniuksen ja Gonzalo Omar Basilen välisen raskaansarjan ottelun tyylilajin nimeäminen oli vaikeaa.

Ottelu päättyi ensimmäisessä erässä 48 sekunnin jälkeen Heleniuksen tekniseen tyrmäysvoittoon ja herätti kysymyksen siitä, miten pohkeista kasvoihin asti tatuoitu Basile, 42, oli voinut saanut ottelulisenssin.

– Uusi ennätys, 48 sekuntia, edellinen oli 49 sekuntia. Ei voi olla kuin iloinen, Helenius sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.