Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HSK otti aikalisän – seura puntaroi, valittaako Helsingin avustuspäätöksestä

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb (Helsingin Luistinklubi, HSK) harkitsee, aikooko se valittaa Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tiistaisesta päätöksestä periä seuralta vuoden 2018 avustukset takaisin. Maksettavaa kertyisi 57 421 euroa.

Jos seura valittaa, valituksen käsittelee päätöksen tehnyt lautakunta. Se kokoontuu seuraavan kerran 18. elokuuta.

– HSK arvioi rauhassa tilannetta. Katsomme myöhemmin, mihin mahdollisiin toimenpiteisiin ryhdytään, helmikuussa valittu HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg viestitti.

Kaupungin kanta avustusten takaisinperinnästä muuttui, kun asiaa käsitteli kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta eikä lautakunnan liikuntajaosto. Liikuntajaosto päätti aiemmin kesäkuussa periä takaisin seitsemän prosenttia vuoden 2018 avustuksista, jolloin seuran maksettavaksi olisi tullut 4 019 euroa.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) vei liikuntajaoston ratkaisun lautakunnan käsittelyyn. Lautakunta päätti periä kaikki vuoden 2018 avustukset takaisin ja perusteli ratkaisua sillä, että HSK oli rikkonut avustusten ehtoja. Niihin kuuluu reilun pelin sääntöjen noudattaminen, eikä se toteutunut HSK:ssa.

Seuran muodostelmaluistelun päävalmentaja Mirjami Penttinen on vuoden kilpailukiellossa. Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin selvityksen mukaan epäasiallinen käyttäytyminen oli HSK:n valmennuksessa toistuvaa vuonna 2018. Seura ryhtyi korjaaviin toimiin keväällä 2019, joten vuoden 2019 avustuksia takaisinperintä ei koske.

Tälle vuodelle kaupungin liikuntajaosto myönsi HSK:lle toiminta-avustusta 18 419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46 090 euroa.

Penttinen on kilpailukiellossa Taitoluisteluliiton alaisista kilpailuista, mutta voi valmentaa. Penttinen on pyytänyt luistelijoilta anteeksi.