Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maailman nopein mies syyttää dopingtestaajia ajojahdista

Sadan metrin pikajuoksun maailmanmestari Christian Coleman on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tämän jäätyä pois dopingtestistä. Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU kertoo nettisivuillaan , että yhdysvaltalaista Colemania vastaan on nostettu syyte asiassa.

Jos urheilija jää kolme kertaa kahdentoista kuukauden sisällä tavoittamatta dopingtestiä varten, kyseessä on dopingrikkomus. Coleman kertoi Twitterissä , että väliin jäänyt testi oli tapahtunut 9. joulukuuta 2019. Tätä ennen hän kertoi jääneensä tavoittamatta testiin 16. tammikuuta 2019 ja tehneensä virheen olinpaikkatietojen ilmoittamisessa 26. huhtikuuta 2019.

– Koputitte kun olin jouluostoksilla viiden minuutin päässä ostoskeskuksessa (minulla on kuitit ja pankkitositteet), ettekä edes soittaneet ja yrittäneet tavoittaa minua. Olin valmis testattavaksi ja jos minulle olisi soitettu, olisin antanut testinäytteen, Coleman kirjoitti Twitterissä ja ilmoitti pitävänsä tapausta tahallisesti järjestettynä yrityksenä saada hänet tekemään dopingrike.

Uhkana jopa kahden vuoden kilpailukielto

Lähtökohtainen rangaistus olinpaikkatietojen kolmesta puutteesta vuoden aikana on kahden vuoden kilpailukielto. Se tarkoittaisi, ettei viime vuonna Dohan MM-kisoissa hurjan ajan 9,76 tykittänyt Coleman voisi kilpailla ensi kesänä Tokion olympialaisissa.

– Hulluinta tässä on se, että oikeasti hylätystä dopingtestistä voi saada pienemmän rangaistuksen, Coleman jatkoi.

Viime vuonna Colemanin, 24, osallistuminen Dohan MM-kisoihin oli vaakalaudalla, sillä hän oli jäänyt kolme kertaa testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen vuoksi. Coleman onnistui kuitenkin vakuuttamaan Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan siitä, että kolme tapausta eivät osuneet yhden vuoden sisään.

– Voin lupautua tekemään dopingtestin vaikka joka päivä loppu-urani ajan todistaakseni syyttömyyteni. Minulla ei ole mitään salattavaa, mutta en saa edes mahdollisuutta sen todistamiseen, Coleman linjasi.