Hupsis! Mäkihyppääjäpatsas kiusoitteli viimeiseen asti - ministeri ei saanut suojakangasta alas

LHS:n punapaidat seisoivat kunniavartiossa, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) paljasti Mäkihyppääjä-patsaan. Se ei sujunut ihan ongelmitta, kun suojakangas takertui terästeokseen, eikä tullut kokonaan alas juhlatilaisuudessa. Katja Luoma

Juha Hölttä

Vuosikymmenien ajan Lahteen puuhattu Mäkihyppääjä-patsas kiusoitteli rakennuttajiaan ja juhlaväkeä vielä tiistai-iltapäivän paljastustilaisuudessaan.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) piti vetäistä suojakangas patsaan yltä juhlayleisön edessä, mutta kangas tarkertuikin teräksiseen teokseen, eikä tullut alas suunnitellusti.

Grahn-Laasosen mukaan suomalainen mäkihyppy on patsaansa ansainnut ja hän uskoi ja toivoi, että laji, jolla on takanaan loistelias historia, lähtee uuteen nousuun jo tulevalla kaudella.

Punapaitojen puheenjohtaja Veikko Kankkonen, patsastoimikunnan puheenjohtaja Niilo Halonen ja Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu luovuttivat paljastustilaisuudessa patsaan Lahden kaupungille.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kiitteli Punapaitoja lahtelaiseksi ikuisuusprojektiksi kuvailemansa patsashankkeen sinnikkäästä ja pitkämielisestä ajamista, ja uskoi, että patsashankkeen isä Manne Salonen olisi ollut ylpeä, kun se viimein toteutui.

- Manne Salonen taisteli vuosikausia patsaan saamiseksi. Tämä on kunnianosoitus Punapaitojen kunniapuheenjohtajalle, totesi Niilo Halonen.

Mäkihyppääjä-patsaan on suunnitellut Vesa Ekholm.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.