Hupsis! Mäkihyppääjäpatsas kiusoitteli viimeiseen asti - ministeri ei saanut suojakangasta alas

LHS:n punapaidat seisoivat kunniavartiossa, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) paljasti Mäkihyppääjä-patsaan. Se ei sujunut ihan ongelmitta, kun suojakangas takertui terästeokseen, eikä tullut kokonaan alas juhlatilaisuudessa. Katja Luoma

Juha Hölttä

Vuosikymmenien ajan Lahteen puuhattu Mäkihyppääjä-patsas kiusoitteli rakennuttajiaan ja juhlaväkeä vielä tiistai-iltapäivän paljastustilaisuudessaan.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) piti vetäistä suojakangas patsaan yltä juhlayleisön edessä, mutta kangas tarkertuikin teräksiseen teokseen, eikä tullut alas suunnitellusti.

Grahn-Laasosen mukaan suomalainen mäkihyppy on patsaansa ansainnut ja hän uskoi ja toivoi, että laji, jolla on takanaan loistelias historia, lähtee uuteen nousuun jo tulevalla kaudella.

Punapaitojen puheenjohtaja Veikko Kankkonen, patsastoimikunnan puheenjohtaja Niilo Halonen ja Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu luovuttivat paljastustilaisuudessa patsaan Lahden kaupungille.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kiitteli Punapaitoja lahtelaiseksi ikuisuusprojektiksi kuvailemansa patsashankkeen sinnikkäästä ja pitkämielisestä ajamista, ja uskoi, että patsashankkeen isä Manne Salonen olisi ollut ylpeä, kun se viimein toteutui.

- Manne Salonen taisteli vuosikausia patsaan saamiseksi. Tämä on kunnianosoitus Punapaitojen kunniapuheenjohtajalle, totesi Niilo Halonen.

Mäkihyppääjä-patsaan on suunnitellut Vesa Ekholm.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.