Huuhkajien uusi EM-ohjelma selviämässä keskiviikkona – Euroopan jalkapalloliitto linjaa EM-turnauksen lisäksi europelien loppukautta

Suomalaisittain historiallisen jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen ottelujen piti olla jo täydessä vauhdissa. Keskiviikkona kuitenkin vasta ratkeaa, pelaavatko Huuhkajat ja muut maajoukkueet ensi vuonna alkuperäisen mallin mukaan 12 maassa. Paljon matkustusta vaativa kisatapa ja isot kansanjoukot kuulostavat koronaviruksen runtelemassa Euroopassa paljon huonommalta idealta kuin vielä jokunen vuosi sitten.

– Ajatus on, että pelaamme 12 kaupungissa. Mutta jos niin ei käy, kisapaikkoja on kymmenen, yhdeksän tai kahdeksan, vihjaisi Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin hiljattain beIN Sportsin haastattelussa.

Päätöksiä odotetaan Euroopan jalkapalloliiton Uefan kokouksesta.

Markku Kanervan suojattien pelipaikkojen on määrä olla Kööpenhamina ja Pietari. Suomi kohtaa alkulohkossaan Tanskan, Belgian ja Venäjän. EM-turnauksen ensi vuoden päivämäärät ovat 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta. Täksi vuodeksi ostetut pääsyliput kelpaavat myös ensi vuonna.

Lopputurnaukset käyttöön

Ennen maajoukkuepeleihin pääsemistä eurooppalaisessa jalkapallossa on määrä pelata loppuun seurajoukkuepalloilujen kausi. Miesten ja naisten Mestarien liigat ja miesten Eurooppa-liiga ovat vielä pahasti kesken, kun kausi meni jäihin maaliskuun puolivälissä koronaviruspandemian takia.

Kansalliset liigat ovat joissakin maissa jo alkaneet tai alkamassa, joten elokuu lienee realistinen aikataulu europeleille. Uefa on väläytellyt kahdeksan joukkueen lopputurnauksia, ja miesten Mestarien liiga pelaisi huipennuksen Portugalin Lissabonissa, Eurooppa-liiga Saksassa.

Lopputurnausmalli tarkoittaa, että moni kaupunki jää ilman isoa finaalia. Miesten Mestarien liigan finaali oli määrä pelata Turkin Istanbulissa 30. toukokuuta, Eurooppa-liigan finaali Puolan Gdanskissa 27. toukokuuta ja naisten Mestarien liigan finaali 24. toukokuuta Itävallan Wienissä.

Uefa joutuu myös linjaamaan, pääsevätkö fanit katsomaan otteluja. Euroopan maat ovat avautumassa turismille, mutta kansallisissa jalkapallosarjoissa pelataan useimmiten tyhjille katsomoille.

Uefan europelisuunnitelmat vaikuttavat myös kansallisten liigojen ensi kauden alkuun useissa maissa. Esimerkiksi Englannin Valioliiga on yleensä alkanut elokuun puolivälin tietämissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut