AP: Sveitsin syyttäjä tutkii Sepp Blatteria Fifan miljoonamaksun takia

Sepp Blatter, 84, joutui jättämään Fifan puheenjohtajuuden korruptioskandaalien takia 2015. AFP / LEHTIKUVA

STT

Sveitsin valtionsyyttäjä tutkii Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan entisen puheenjohtajan Sepp Blatterin osuutta miljoonan dollarin maksuun Trinindad & Tobagon jalkapalloliitolle, uutistoimisto AP paljastaa. Uutisen mukaan asiassa ovat epäiltyjä Blatter, Fifan entinen pääsihteeri Jerome Valcke ja entinen talousjohtaja Markus Kattner.

Fifa lainasi miljoona dollaria Trinidad & Tobagolle huhtikuussa 2010. Laina oli koroton, ja myöhemmin Fifa antoi sen kokonaan anteeksi muuttamalla sen lahjoitukseksi. Maksun epäillään kulkeneen trinidadilaiselle Jack Warnerille, joka toimi Amerikan jalkapalloliiton puheenjohtajana ja Fifan varapuheenjohtajana, kunnes joutui jättämään paikkansa korruptioskandaalin vuoksi 2011. Warner oli pitkään Fifassa avainasemassa, koska hallitsi merkittävää äänimäärää Fifan äänestyksissä.

Blatter, 84, joutui jättämään Fifan puheenjohtajuuden korruptioskandaalien takia 2015, mutta hän on julkisuudessa kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Blatter kärsii parhaillaan kuusivuotista toimintakieltoa Fifalta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut