Polara Kainuun valtias

STT

Tämän vuoden Kainuu-ajossa oli poisjäännin myötä vain seitsemän hevosta lähtöviivalla, mutta silti lähdöstä tuli todellinen urheilullinen herkkupala. Alkumatkalla selviteltiin, mikä hevonen saa lähtöä vetää ja vastaus tähän saatiin vasta kolmannen johtohevosen myötä. Norjalaisvieras Faste Viking oli ensimetrien nopein, sen jälkeen johtopaikalle suunnisti Koskelan Akseli, ja kun ensimmäinen 500 metriä 2140 metrin ryhmäajosta oli taitettu vauhdikasta 19,5-kyytiä, laumanjohtajana nähtiin Josveis.

Antti Tupamäen ohjastama Polara päätyi johtavan rinnalle ja murskasi Josveisin vastarinnan jo viimeisessä kaarteessa. Polara sai kuitenkin vielä vakavan uhkan perässään matkanneelta Vaellukselta. Hienot suomenhevoset tulivat maalisuoraa rinta rinnan, Vaellus näytti jo hankkivan yliotteen, mutta Polara vastasi urheasti ja sen turpa oli juuri tärkeimmällä hetkellä, maalipaalulla, edellä. Ihmissilmä tätä ei tosin pystynyt toteamaan kuin maalikamerakuvasta. Polaran voittoaika 22,3ake oli uusi Kajaanin rataennätys, mikä toi tuhannen euron lisän 7 000 euron ykkösrahoihin. Kyseessä oli Antti Tupamäen päivän toinen T75-voitto, ensimmäisen toi avauskohteen Ruopas, joka johti varmoin ottein lähdöstä maaliin.

Myös lämminveristen rataennätyksen rikkomista haettiin rataennätyskokeeksi nimetyssä rodun ykkössarjan mittelössä. Siihen ei kuitenkaan tällä kertaa ylletty, mutta muuten toisesta ulkoparista voittoon hyökänneen T.Rexin esitys oli mainio. Tulos 12,3a jäi kolme kymmenystä rataennätyksestä. T.Rexiä ohjasti päivän narumies Santtu Raitala, joka voitti peräti neljä kertaa. T75-lähtöjä niistä oli kaksi, toisen 75-ykkösen Raitalalle toi vauhdilla kirinyt MAS Champ.

T.Rex on nyt myös vuoden voitokkain kauden kuudella ykkösellään. Samaan saavutukseen nousi suomenhevosten puolella Myrskyri. Henri Bollströmin ajokki otti keulajuoksun jälkeen ehkä päivän varmimman ykkösen. Ruuna päätteli 1.21-kyytiä, eikä siinä ollut muilla turvan koputtamista.

Muut T75-lähdöt olivat Ville Pohjolan heiniä. Hän voitti lämminveritammoilla Kitzune G.G. ja Outfield Olga.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 2. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 5. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 6. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 7. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 8. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 9. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 10. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 11. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 12. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 13. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 14. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 15. "Olen innoissani!" – lahtelaislähtöinen koripallovalmentaja Arttu Mannelin siirtyy Loimaalta Ura Basketin valmennuspäälliköksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.