Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Alkava kausi tuo merkittäviä muutoksia formulakisojen perinteisiin

Formula ykkösten kausi pääsee viimeinkin alkamaan 5. heinäkuuta Itävallan gp:ssä. Formulaväen ja kotikatsomoiden on kuitenkin totuttava uudenlaisiin kisakäytäntöihin koronaviruksen typistämällä kaudella.

Kilpailujen alla ratojen lähtösuorat ovat aiemmin olleet kuskien ja autojen lisäksi pullollaan mekaanikkoja, kutsuvieraita ja median edustajia, mutta tänä vuonna ihmisten määrä pyritään laskemaan minimiin.

– Sarjan aikaisempia käytäntöjä ei vain voida tehdä. Ruuhkaista lähtöaluetta, joka on ollut F1-sarjan erikoispiirre, ei ole nyt mahdollista toteuttaa, F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn sanoi sarjan verkkosivuilla .

Brawn kertoi, että myös kilpailua edeltävään kansallislaulun kuuntelemiseen on tulossa muutoksia. Aiemmin kuljettajat ovat kuunnelleet laulua rivissä.

Kisoja ennen järjestettävät kuljettajaparaatit jäävät niin ikään pois.

Myöskään kilpailun jälkeisiä palkintopalliseremonioita ei nähdä perinteisellä kaavalla. Brawnin mukaan sarja pyrkii järjestämään palkintotilaisuudet radan lähtöalueella.

– Yksi vaihtoehto on laittaa autot radalle riviin, ja kuljettajat seisoisivat sitten autojensa edessä. Emme voi jakaa palkintoja, koska lähikontaktia ei sallita, mutta meillä on suunnitelmat siitä, miten asia saadaan toimimaan TV:ssä.