Barcelonan puolustaja vietti aikaa rantakohteessa – Espanjan liiga pohtii karanteenilinjauksiaan

Espanjan liigan puheenjohtaja Javier Tebas. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Espanjan jalkapalloliigan pitkä koronavirustauko jää historiaan torstaina, kun kausi jatkuu Sevillan ja Real Betisin kohtaamisella. Liigan johdolle päänvaivaa tuottavat kuitenkin muutama pelaaja, jotka ovat rikkoneet liigan tiukkaa terveysprotokollaa.

Liigaa kärkijoukkue Barcelona kertoi torstaina, että joukkueen portugalilaispuolustaja Nelson Semedo "ei ollut harjoitellut liigan protokollan mukaan". Espanjalaismedian mukaan Semedo oli osallistunut yli 20 ihmisen kokoontumiseen Castelldefelsin rantakohteessa Barcelonan ulkopuolella.

Jo toukokuun lopulla neljä Sevillan pelaajaa oli osallistunut grillijuhliin, joissa oli läsnä yli kymmenen ihmistä. Tapaukset ovat herättäneet kysymyksen siitä, pitäisikö joukkueiden eristäytyä otteluiden välillä uusien koronavirustartuntojen riskien vähentämiseksi.

Espanjan liigan puheenjohtajan Javier Tebasin mukaan pelaajia voidaan pakottaa karanteeniin.

– Olen tietoinen siitä, että näissä tapauksissa pelaajat on ainakin poistettu harjoittelusta. Tiedän myös, että jotkut seurat ovat ryhtyneet kurinpitotoimenpiteisiin, Tebas sanoi.

– Mutta jos tällainen jatkuu, meidän on tehtävä jotain, mitä emme aikoneet tehdä eli ottaa käyttöön pakollinen karanteeni. Toivottavasti meidän ei ole tehtävä sitä, mutta jos pelaajat jatkavat juhlien järjestämistä, meidän on harkittava karanteenin käyttöönottoa.

Koronaviruksen riivaamassa Espanjassa jalkapalloliiga on tarkoitus päättää 19. heinäkuuta. Tebasin mukaan uusi kausi pyritään aloittamaan syyskuun 12. päivänä.

– Tämä (torstai) on todella tärkeä päivä, olemme jälleen kannattajien edessä ympäri maailmaa. Mutta olen tyytyväisempi, kun olemme saaneet kauden pelattua, Tebas sanoi. 

Espanjan liigassa on jäljellä 11 ottelukierrosta. Barcelona johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Real Madridiin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut