Koripallon suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomalaisen koripalloilun huippulupaus ja naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

HBA-Märskyä päättyneellä kaudella edustanut Kuier, 18, oli naisten Korisliigassa dominoivan hyvä. Vuodenvaihteessa hän ilmoitti siirtyvänsä ammattilaiskentille, minkä jälkeen on jännitetty 194-senttisen pelaajan seuraavaa peliliikettä.

Virtus Eirene Ragusa on voittanut Italian cupin kahdesti. Ragusa oli Serie A:n runkosarjassa kolmantena Italian pääsarjakauden keskeytyessä koronavirusepidemian takia.

– Valmentaja on nähnyt minussa jotain jo aiemmin ja oli agenttiin yhteydessä. Jäi hyvät fiilikset ja päätin, että Ragusa on hyvä paikka mulle, Kuier kertoi tiedotteessa.

Suurimpia syitä Kuierin päätökseen sopimuksesta Ragusan kanssa ovat päävalmentaja Gianni Recupido sekä houkutteleva ympäristö aloittaa ammattilaisura. Ragusan kaupunki sijaitsee Sisilian saaren kaakkoisosassa samannimisessä maakunnassa.

– Valmentaja on juuri sellainen, joka haluaa auttaa pelaajiaan eteenpäin. Houkuttelee myös mennä Ragusan lämpöön, Kuier nauraa.

Ura siintää Yhdysvalloissa

Kuier nousi koripalloilevan maailman tietoon ja viraaliksi nettihitiksi vain 15-vuotiaana, kun NBA jakoi Kuierin donkin omissa sosiaalisen median kanavissaan. Video kuvattiin Yhdysvalloissa järjestetyllä nuorten lupaavien pelaajien NBA Basketball Without Borders -maailmanleirillä.

Kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti Kuier debytoi naisten maajoukkueessa 2017. Hän on pelannut Suomen aikuisten maajoukkueessa yhdeksän ottelua.

Yhdysvaltojen naiskoripallon tähtisarja WNBA on pitkään osoittanut mielenkiintoa Kuieria kohtaan. Ammattilaisura Euroopassa mahdollistaa hänelle ilmoittautumisen WNBA:n varaustilaisuuteen jo 20-vuotiaana. Yhdysvaltojen yliopistossa pelanneille sama mahdollisuus avautuu vasta kaksi vuotta myöhemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut