Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Perjantaina alkava naisten Superpesis arvoituksia täynnä

Kesän pääsarjapalloiluista ensimmäisenä alkava naisten Superpesis on arvoituksellinen.

Perjantaina alkavaan kauteen lähtee täydet tusina joukkuetta. Sarjan pelinjohtajat rankkaavat tasaiseksi kärkikolmikoksi Jyväskylän Kirittäret, Porin Pesäkarhut ja tamperelaisen Manse PP:n.

– Jos mestaruuden haluaa voittaa, pitää kauden aikana kokea tuskaisiakin vaiheita. Nyt itseluottamus on kuitenkin saatava kohdilleen heti kauden alussa, kuvailee mestaruutta puolustavan Kirittärien pelinjohtaja Jussi Viljanen.

Lapuan Virkiä rankataan neljänneksi vahvimmaksi ennen Hyvinkään Tahkoa ja Seinäjoen Maila-Jusseja.

Vuodenvaihteessa mestarisuosikilta näytti Manse, joka kaappasi Kirittärien kultahumusta kesän parhaaksi koppariksi rankatun Virpi Hukan, 29, sekä toissa kauden pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valitun etupelaaja Emma Sallisen, 25.

Kun Emma Körkkö, 28, pakitti lopettamisaikeissaan ja palasi Kirittärien rivistöön, keikahti vaaka niukasti jyväskyläläisten puolelle.

Haastajilla ulkopeliä pyörittää uusi lukkari: Pesäkarhuissa Poriin palaava Minttu Vettenranta, 22, ja Virkiällä pääsarjaan palannut ja ensimmäistä mitaliaan tavoitteleva Niina Härkönen, 33.

"Välistäjättö on hyvä uudistus"

Seurat on jaettu kolmen joukkueen paikallislohkoiksi. Omassa lohkossa pelataan nelinkertainen ja kahta lähilohkoa vastaan kaksinkertainen sarja. Pesäkarhut ja Kirittäret sekä toisena kaksikkona suosikeista Virkiä ja Manse kohtaavat aikaisintaan pudotuspeleissä.

Kirittäriä onnisti. Se pelaa neljä ottelua nousijoita Joensuun Mailaa ja Siilinjärven Pesistä vastaan.

Merkittävimmät uutuudet ovat lyöntivuorossa olevan pelaajan välistäjätön mahdollisuus myös naisissa ja puolivälierien ratkaiseminen kahdella voitolla.

– Välistäjättö on hyvä uudistus. Peleihin saadaan tempoa. Sisäpelin passiivisuus vähenee, kuvailee Mansen pelinjohtajana pääsarjatasolla debytoiva Markus Wirzenius.

Sarjaohjelmassa on elokuun taitteessa löysää siltä varalta, että joku joukkueista joutuu koronapandemian takia jättämään aiemmin kaudella otteluita väliin.