Kakkosen sarjajärjestelmä ihmetyttää Reipas-luotsia – "Se on tuurissaan, millaiseen lohkoon osuu"

Petri Järvinen ymmärtää, että sarjaohjelma on kompromissien tulos, mutta järjestelmä on hänen mielestään epäoikeudenmukainen. Reippaan tapauksessa "alueellisen" minilohkon käsitekin on hyvin suhteellinen.

Pelikauden alkaminen on iloinen asia, mutta Kakkosen otteluohjelma ei saa puhtaita papereita Lahden Reippaan päävalmentajalta Petri Järviseltä.

Kahdentoista joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen sarja kaikkien kesken ja sen päälle kaksinkertaiset sarjat neljän joukkueen alueellisissa minilohkoissa. On siis kahdeksan joukkuetta, joita vastaan Reipas pelaa yhden ottelun, ja kolme muuta, jotka Reipas kohtaa kunkin kolmesti.

Alueelliset minilohkot vähentävät matkustamista ja lisäävät tuloja tuottavia paikallisotteluita, mutta Reippaan tapauksessa alueellisuus suhteellinen käsite. Lahtelaisten vastustajat ovat Mikkelin Pallo-Kissat, PEPO Lappeenrannasta ja Kultsu Joutsenosta.

Järvinen ei lähde ennakkoon arvioimaan tasoeroja, mutta hänen mielestään järjestelmä on vino ja epäoikeudenmukainen varsinkin sellaisille joukkueille, jotka taistelevat putoamista vastaan ja joutuvat kovatasoiseen aluelohkoon.

Tänä kesänä voit seurata Lahden Reippaan jalkapallo-otteluita suorina lähetyksinä ESS.fissä, ensimmäinen ottelu lauantaina

– Nyt se on tuurissaan, millaiset joukkueet lohkoon osuvat. Pisteitä on niissä peleissä aika paljon jaossa, Järvinen huomauttaa.

– Jos olisin voinut valita, olisi pelattu kerran tai kaksi kaikkia vastaan.

Viime kaudella Reipas ylitti sarjanousijana monien odotukset, sijoittui lohkossaan kuudenneksi ja oli lähempänä nousukarsintapelejä kuin putoamistaistelua.

– Samoille nurkille on hyvä tavoitella nytkin, sarjan puoliväliin ja miksei vähän ylikin. Siihen tähdätään, että syyssateilla ei putoamista vastaan pelata, Järvinen linjaa.

Joukkueen ydin on pysynyt pitkälti ennallaan. Vakiomiehistössä suurin muutos on maalinsuulla, mistä Juha Tuomi lähti ja toinen ex-liigavahti Joonas Meronen tuli tilalle.

– Iso palanen on se, millainen pelaajaliikenne on meidän ja liigan (FC Lahti) välillä on, päävalmentaja sanoo.

Viime kauden nousijahurmoksen toistaminen ei ole helppoa, mutta vähintään samaa lähdetään tavoittelemaan – kautensa Kakkosessa lauantaina aloittava Lahden Reipas haluaa kehittyä vähitellen, ja siksi otteluihin tulee nimellinen pääsymaksu

Viime kaudella Lahti-lainoista Irfan Sadik ja Tomi Kult tekivät yhteensä 16 maalia eli yli kolmasosan Reippaan kokonaissaldosta (40). Heistä kumpikin on nyt vaihtanut maisemaa. Järvinen luottaa siihen, että Kuhnureiden arsenaalista tulee tarjolle uusia kyvykkäitä nuorukaisia ja viirupaitojen oma miehistö huolehtii lopuista.

– Viime kaudella meillä 2–4 lainapelaajaa per ottelu. Se varmaan tuki molempien toimintaa. Niin on nytkin tarkoitus.

Lahden Reipas–PK-35, Kakkosen A-lohkon avauskierrosta Lahden Kisapuistossa lauantaina kello 17. Etelä-Suomen Sanomat näyttää ottelun suorana verkossa osoitteessa ESS.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut