Viime kauden nousijahurmoksen toistaminen ei ole helppoa, mutta vähintään samaa lähdetään tavoittelemaan – kautensa Kakkosessa lauantaina aloittava Lahden Reipas haluaa kehittyä vähitellen, ja siksi otteluihin tulee nimellinen pääsymaksu

ESS näyttää tällä kaudella kymmenen Lahden Reippaan ottelua suorina lähetyksinä verkossa osoitteessa ESS.fi. Kauden avausmatsi näytetään lauantaina 13.6.

Eetu Sassilalle (vas.) on tällä hetkellä enemmän töitä Reippaan taustajoukoissa kuin kentällä. Keskikenttäpelaaja Kasperi Heinosella taas vastuu nurmella kasvaa, kun hänet nostettiin joukkueen kapteenistoon. Juha Peurala

Mikael Hoikkala

Lahden Reipas on koonnut rivinsä pikaisella vauhdilla jalkapallon Kakkosen kautta varten. Vain vajaa kuukausi sitten, 15. toukokuuta, Palloliitto ilmoitti sarjan käynnistyvän 13. kesäkuuta. Koronaviruspandemian pakottaman tauon jälkeen Reippaalle jäi ruhtinaalliset neljä viikkoa laittaa peli kuosiin joukkueharjoituksissa, jotka nekin ovat olleet osittain rajoitettuja.

Kausi alkaa siis lauantaina. Jos normaalitilanteessa valmius kauteen lähtiessä olisi sata prosenttia, paljonko se on nyt?

– Henkinen valmius on sata prosenttia. Jokaisen fyysinen valmius sitten on mitä on, sanoo Reippaan puolustaja ja seuran varapuheenjohtaja Eetu Sassila.

– Kyllä me ollaan samassa pisteessä verrattuna muihin joukkueisiin. En lähtisi sitä jännittämään. Jalkapalloviihdettä on luvassa tänäkin vuonna, hän lupaa.

Tänä kesänä voit seurata Lahden Reippaan jalkapallo-otteluita suorina lähetyksinä ESS.fissä, ensimmäinen ottelu näytetään lauantaina

Kakkosen kausipaletti sommiteltiin uusiksi ripeästi.

Sassilan mielestä turvallisempaa olisi ollut venyttää aloitusta hiukan. Muutaman viikon odotuksella olisi saatu vankempi käsitys kotimaan koronatartuntatilanteesta ja pelaajille enemmän aikaa pelituntuman ja fyysisen kunnon kohentamiseen. Toisaalta Sassila ymmärtää, että aloituksen venyttäminen olisi tehnyt otteluohjelman laatimisen entistäkin vaikeammaksi ja kireämmäksi.

Henkinen valmius on sata prosenttia.

Reippaan pelaaja ja seuran varapuheenjohtaja Eetu Sassila

Ainakaan ensimmäisissä peleissä Reippaalla ei ole täyttä miehitystä kehissä. Osalla pelaajista on perhe-, työ- tai muita henkilökohtaisia syitä, joiden vuoksi he noudattavat erityisvarovaisuutta pandemian ollessa päällä, sillä joukkueurheilussa on korostunut tartuntariski.

Eetu Sassila on yksi näistä pelaajista. Syitä hän ei tarkemmin avaa, kuten muidenkaan ei tarvitse.

– Olemme pitäneet siitä tiukan linjan, että jokainen saa tehdä ratkaisunsa ilman painetta. Jos tilanne muuttuu ja pelaaja kokeekin asian toisella tavalla, on tervetullut mukaan.

Sen sijaan joukkueen taustalla Sassila häärää koko ajan aktiivisesti. Ottelutapahtumien järjestelyihin ja muuhun käytännön asioiden hoitamiseen hänen panostaan kuulemma tarvitaan jopa enemmän kuin kentällä.

– Suunnitelmia on paljon. Nekin elävät kauden mittaan, samoin ohjeistukset, Sassila viittaa koronatilanteeseen.

Viime vuonna Reipas keräsi sarjanousijana mukavasti katsojia Kakkosen peleihinsä.

– Ensimmäinen vuosi harjoiteltiin. Nyt peleihin tulee nimellinen pääsymaksu. Se on osa sitä, että yritämme kehittää ottelutapahtumaa ja koko toimintaa siihen suuntaan, että kehtaa pyytää pääsymaksua.

Ottelulipun hinta on 5 euroa ja kausikortin 25 euroa.

– Tavoitteena on viedä tätä eteenpäin, ilman mitään haihattelua mutta koko ajan vakaammin, Sassila sanoo.

Ei haihattelua, muttei nöyristelyäkään. Se on Reippaan henki myös pelikentällä Kakkosen kauteen startatessa. Viime vuonna joukkue onnistui mainiosti ja sijoittui lohkossaan kuudenneksi.

– Ensimmäinen kausi menee monesti hurmoksessa nousijalla. Tiedostamme, että toinen kausi voi olla haastavampi, mutta meillä on kaikki edellytykset tälle sarjatasolle. Tarkoitus on, että tämä on meidän sarjatasomme ja pystymme vakiinnuttamaan paikkamme, Sassila sanoo.

Reippaan alkavan kauden kapteeniston kuuluvan Kasperi Heinosen (kesk.) mukaan "futiskunnon" kerryttäminen vaatii hiukan pelejä alle, mutta pohjakunto on hajanaisesta harjoittelukeväästä huolimatta hyvä. Juha Peurala

Samoilla linjoilla on joukkueen kapteenistoon täksi kaudeksi nostettu Kasperi Heinonen.

– Lähdetään siitä, että pärjätään yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin viime kaudella, kymppipaikalla parhaiten viihtyvä Heinonen sanoo.

– Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja vanhoja pelimiehiä, ja rento meininki joukkueessa. Uskon, että sillä pärjätään jo pitkälle.

Heinonen sanoo ehtineensä jo tottua korona-ajan omatoimiseen treenaamiseen, mutta vielä kivempaa oli palata joukkueharjoituksiin.

– Futis vaatii niin sanottua futiskuntoa, mutta kyllä se sieltä nopeasti tulee. Pohjakunto on hyvä, hän vakuuttaa.

Lahden Reipas–PK-35, Kakkosen A-lohkon avauskierrosta Kisapuistossa lauantaina kello 17. Etelä-Suomen Sanomat näyttää ottelun suorana verkossa osoitteessa ESS.fi.

Kakkonen

17 ottelun sarja

Jalkapallon miesten Kakkosessa pelataan tällä kaudella normaalin 22:n sijaan 17 ottelukierrosta. Kausi alkaa 13.6. ja tavoitteellinen päättymisaika on 31.10.

Sarjassa on kolme kahdentoista joukkueen lohkoa. Jokaisen lohkon neljä parasta pelaa nousukarsintasarjat, joista lohkovoittajat nousevat ensi kaudeksi Ykköseen.

Jokaisen lohkon kaksi viimeistä putoaa Kolmoseen.

Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja ja sen päälle kaksi kierrosta neljän joukkueen minilohkojen sisällä. Reippaan kanssa samassa minilohkossa ovat MiPK (Mikkeli), PEPO (Lappeenranta) ja Kultsu (Joutseno).

Etelä-Suomen Sanomat näyttää kymmenen Reippaan tämän kauden ottelua suorina lähetyksinä verkossa osoitteessa ESS.fi.

Ensimmäinen suora lähetys on lauantain 13.6. Reippaan kauden avausmatsi, joka on kaikkien ESS.fin lukijoiden katsottavissa.

Samana päivänä näytetään suorana lähetyksenä myös FC Lahden harjoitusottelu helsinkiläistä Gnistania vastaan. Kello 14 alkava ottelu on niinikään kaikkien ESS.fin lukijoiden katsottavissa.

Reippaan otteluiden suorat lähetykset jatkuvat ESS.fissä 11.7. ottelulla Kultsua vastaan. Ottelu ja kahdeksan sitä seuraavaa ottelua ovat ESS:n tilaajien katsottavissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.