Ihmeori Parvelan Retu palasi kilparadoille mahti-iskussa

STT

Oriveteläisen Petri Laineen valmentama Parvelan Retu voitti 5-vuotiaiden Varsakunkku-karsinnan Mikkelissä esityksellä, joka keräsi ylisanoja. Hannu Torvisen ohjastama ori laukkasi lähtöön ja jäi muista noin 50 metriä. Alkumatkan haaveristaan huolimatta Parvelan Retu spurttasi keulaan jo kirilenkin alussa ja teki siitä ylivoimavoitossaan ihan mitä tahtoi.

– Se on mahtava hevonen, ja mahtava oli juoksu, Hannu Torvinen tiivisti tuntemuksensa.

Parvelan Retu retkuili ennen laukkaansa lähtöauton takana, joka vaikutti 5-vuotiaan kilpavarusteisiin.

– Lähdössä se intoili ja tuli harmittava hyppy. Sekkikin aukesi siinä. Se juoksi ilman sekkiä lähdön, mutta ihan hyvin toimi. Eiköhän me sekki kiinni jatketa kuitenkin, vaikka ihan hyvin meni näinkin, Torvinen näki.

Lähes kaiken mahdollisen varsavuosinaan voittanut ori on kisannut nyt urallaan 18 kertaa, joista voittanut yhtä vaille joka kerta.

Tammojen Varsakunkku-karsinnan voitti Oiva Käsnänen Taftin Tähdellä.

Kärkiaika uusiksi

Iittiläisen Matias Salon talliin napsahti kaksi 65-voittoa. Hannu Torvisen ohjastama Com Milton oli illan nopein kisaaja. Salon treenattava kisasi St Michel -katsauksessa, jossa puristi johtavan Thai Profitin rinnalta parhaaksi.

Com Milton teki voittotuloksen 1.10,3a/1600 metriä.

– Olen koko ajan tykännyt hepasta, kun se on ollut täällä (Suomessa). Se on iloinen poika, joka mielellään menee johtavan rinnaltakin, Hannu Torvinen kertoi 6-vuotiaasta ruunasta.

Matias Salon tallin toinen voittaja oli Antti Teivaisen ajokki Cacshot.

Ville Tonttilan ohjastama Kujanpään Jyräys jatkoi siitä, mihin viikko sitten Mikkelissä jäi, kun tuulennopea ori oli kärkipaikalta pitelemätön.

Toto65-kierroksen loput voittajat olivat Sanni Sky ja Sultan Journey. Täysosumalla voitti 157,73 euroa, viidellä oikein sai 9,41 e.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut