Ex-huippugolfari Mikko Ilosen uusi aluevaltaus poiki töitä – suunnitelmiin kuuluvat golfkentän kehitys ja miljoonainvestoinnit majoitukseen

Mikko Ilonen kertoi suunnitelmista Kytäjä Golfin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Toni Vähämaa

ESS

Lahtelaisgolfari Mikko Ilonen on tehnyt yhteistyösopimuksen Hyvinkäällä sijaitsevan Kytäjä Golfin kanssa. Ilosen suunnittelutoimisto Ilonen Design vastaa golfkeskuksen kenttien kehittämisestä tulevina vuosina. Kyseessä on Ilosen yrityksen ensimmäinen vastaava suunnitteluprojekti.

Kytäjä Golf on linjannut, että se haluaa olla Suomen paras golfkenttä. Viiden vuoden sisällä golfkeskus haluaa nousta Pohjoismaiden johtavien golfkeskuksien joukkoon.

– Olen aina ollut kiinnostunut kentänsuunnittelusta, ja kilpagolfurallani olen päässyt tutustumaan maailman hienoimpiin kenttiin. Uskon, että pystymme tuomaan Kytäjän kentille maailmalla parhaiksi todettuja käytäntöjä ja luomaan kentistä vielä nykyistäkin paremmat, Ilonen kertoi tiedotteessa.

Ilonen oli mukana aiemmin konsultin roolissa, kun Kytäjän golfkentän viheriöitä uusittiin. Tulevat suunnitelmat liittyvät kentän parantamiseen ja sen ympäristössä olevan majoituksen kehittämiseen.

– Kytäjä on minulle tärkeä paikka, jossa olen viettänyt vuosien aikana todella paljon aikaa. Mahtavaa, että toimistomme ensimmäinen projekti on juuri Kytäjä. On hienoa päästä mukaan kehittämään Kytäjä Golfia kokonaisuutena entistäkin paremmaksi, Ilonen sanoi.

Keskuksen majoituskapasiteetin kasvattamiseen investoidaan miljoonia euroja lähivuosina. Kentän omistajiin kuuluva Maatalousyhtymä Laakkonen laittaa majoitukseen noin viisi miljoonaa euroa.

– Vuonna 2022 Kytäjän golfklubin läheisyydessä on kaikkiaan yli 70 majoituspaikkaa. Tämän lisäksi vierailijoiden käytössä ovat myös Kytäjärven rannalla sijaitsevat seitsemän luksusvillaa, Maatalousyhtymän Merja Laakkonen kertoi tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut