Kärppäikoni Lasse Kukkonen lopettaa uransa

Maajoukkueessa Kukkonen saavutti maailmanmestaruuden lisäksi kolme olympiamitalia. RONI REKOMA / LEHTIKUVA

STT

Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen päättää pitkän uransa. 38-vuotias Kukkonen voitti urallaan neljä Suomen mestaruutta, ja hänet valittiin jääkiekkoliigan tähdistökentälliseen neljästi.

Kukkonen edusti Suomessa seuratasolla vain Kärppiä. Hän kantoi kärppäpaitaa peräti 803 ottelussa ykkösdivisioona ja liigan pudotuspelit mukaan lukien. Ulkomailla Kukkonen edusti muun muassa Chicago Blackhawksia, Philadelphia Flyersia, Avangard Omskia, Metallurg Magnitogorskia ja Rögle BK:ta.

– Urani päättyy eri tavalla kuin olin haaveillut ja kuvitellut. Sitä ei koskaan tiedä, milloin on viimeinen peli. Ajatus alkoi itää kauden aikana. Keväällä oli sellainen olo, että laitetaan kaikki likoon, niin sen jälkeen on mielenrauha. Mutta nyt kun kausi loppui koronan takia kesken, halusin ottaa aikaa ja katsoa, muuttuuko mieli. Ei se muuttunut, vaan vahvistui, Kukkonen sanoi Kärppien tiedotustilaisuudessa.

Menestyksen kulmakivi

Kukkosen ansiolistalla on olympiahopea, kaksi olympiapronssia ja maailmanmestaruuden rinnalla kolme himmeämpää MM-mitalia.

– Lassen johtajuus ja intohimo ovat aivan poikkeuksellisia. Hänellä oli myös erityinen kyky tehdä joukkuekavereistaan parempia. Nämä ominaisuudet veivät hänet NHL:ään, KHL:ään ja aina maajoukkueen kapteeniksi saakka. Lasse Kukkonen oli ehdottomasti yksi merkittävimmistä palasista Kärppien menestyksessä paluunsa jälkeen, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kiitti.

Entisen Kärppien ja maajoukkueen kapteenin tulevaisuus on osittain auki. Hänen tarkoituksenaan on toimia oman yrityksensä kautta henkisen valmennuksen parissa.

– Haluan työskennellä myös jääkiekon parissa, mutta varsinainen valmennustyö ei ole se tapa. Pelaajien kehittäminen ja joukkueen kanssa toimiminen kiinnostavat kyllä suuresti. Kotonakin riittää puuhaa, siitä pitävät huolen vaimo Piritta ja kolme kouluikäistä tytärtä, Kukkonen hymyili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.