Pelicans on valinnut uuden päävalmentajansa - jäljet johtavat odotettuun nimeen

Ex-huippupelaaja Ville Nieminen on valmentajaurallaan nopeassa nousukiidossa. Mirja Hussain

Mikael Hoikkala

Pelicans on valinnut ensi kauden päävalmentajansa. Seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo, että päävalmentajahaku on päättynyt, mutta nimeä hän ei julkista. Seura tiedottaa asiasta Laukkasen mukaan viimeistään kauden päätyttyä.

:n tekemät taustahaastattelut ja neuvotteluprosessin kulusta saadut tiedot viittaavat odotettuun lopputulokseen: Pelicansin seuraava päävalmentaja on entinen huippupelaaja Ville Nieminen.

Niemisen uutisoitiin jo varhain syksyllä olevan Pelicansin kärkiehdokas tehtävään, kun nykyinen päävalmentaja Petri Matikainen ilmoitti, ettei hae jatkosopimusta. Neuvotteluista kertoivat ja .

:lle on vahvistettu useasta lähteestä, että Nieminen pääsi haussa loppusuoralle. Käsitys Niemisen pestistä elää jääkiekkopiireissä vahvana, eikä yksikään haastatelluista ole antanut sellaista tietoa, että Pelicans olisi valinnut tehtävään jonkun muun. Ratkaisu venyi odotettua myöhäisemmäksi, mutta valinta on ollut selvillä ainakin kaksi viikkoa. Laukkanen kertoi päävalmentajahaun päättymisestä ESS:lle joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Nieminen itse sanoo :lle, että hänellä ei ole tapana antaa ”en kommentoi” -vastauksia. Hän ei myönnä eikä kiistä tietoa.

- Ei ole mitään kerrottavaa tulevaisuudestani, Nieminen tyytyy toteamaan.

Nieminen, 40, toimii tällä hetkellä Mikkelin Jukureissa Risto Dufvan apuvalmentajana. Pelaajaurallaan hän saavutti muun muassa olympiahopeaa ja NHL-mestaruuden eli Stanley Cupin Colorado Avalanchessa vuonna 2001.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.