Lexus Dream vei jännittävän Killerin Eliitin

STT

Jyväskylän ravilauantain herkkupalana ravattiin vuodesta 1975 saakka järjestetty Killerin Eliitti, jossa kotimaan lämminverihuiput kilpailivat tulisella mailin sprinttimatkalla.

Moni odotti etukäteen kaksintaistoa kakkosradalta lähteneen Next Directionin ja kuutosradalta kiihdyttäneen Lexus Dreamin välillä. Ykkösradalta startannut Big Man Ev ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, kun Kari Rosimo kannusti hevosen johtopaikalle. Ari Moilanen sai pujoteltua Lexus Dreamilla johtavan kantaan. Next Direction puolestaan jäi juoksemaan johtavan rinnalla.

Viimeisessä kaarteessa Big Man Ev menetti mahdollisuutensa laukattuaan kärkipaikalta. Hetken näytti sille, että kilpailuun saadaan yllätysvoittaja, kun korkeimmalla tasolla debytoinut Le Gros Bill näytti lipuvan voittoon. Lexus Dreamin pelastukseksi koitui kuitenkin Jyväskylän raviradan erikoisuus.

Rata on ainut Suomessa, jossa maalisuoralla on käytössä yksi ylimääräinen sisärata, open stretch. Sitä pitkin Lexus Dream lähti lopussa vimmattuun takaa-ajoon ja ehti kuin ehtikin työntää turpansa ensimmäisenä maalilinjan yli. Hotshot Luca kiri kovaa toiseksi ja Le Gros Bill kesti kolmanneksi.

Lexus Dream voitti kilpailun viime vuonnakin, mutta myöhemmin voittajan nimi vaihtui, kun hevonen menetti suurkilpailuvoiton lievän lääkeainerikkomuksen seurauksena.

– Ei ehkä ihan parasta Lexus Dreamia nähty tänään, mutta se parantaa kesän edetessä, kun siitepölyallergia helpottaa kuukauden tai puolentoista päästä. Ja olihan siinä lähdön aikana vivahteita moneen suuntaan, urjalalaisvalmentaja Markku Nieminen analysoi.

– Se on hyvä hevonen. Voittosummakin sen kertoo, lähes 350 000 euroa, joten kyllä se on ihan kunnon hevonen meidän mittakaavassa.

Killerin Eliitin voitosta Lexus Dream ja omistajat Toni Lasila ja etunimikaima Rytkölä palkittiin 20 000 eurolla.

Caijuksen tahtiin Killerin Kimarassa

Suomenhevoshuiput kilpailivat puolestaan Killerin Kimarassa. Siinä oli hieman samoja piirteitä kuin lämminveristen kilpailussa. Moni nimittäin odotti Koskelan Akselin ja Josveisin ratkaisevan alkukiihdytyksessä keulapaikan kohtalon. Antti Teivaisen ohjastama Caijus kuitenkin ampaisi kovinta vauhtia matkaan ja otti joukon komentoonsa.

Johtavan rinnalla ravannut Josveis taisteli urheasti ja antoi tiukan vastuksen, mutta viime vuoden Kuninkuuskilvassa kolmanneksi sijoittunut Caijus piti johtonsa maaliin saakka.

– Olin jo ennakkoon positiivisin mielin. Hevonen on osoittanut koko ajan nousukuntoa, voittajaa valmentava vihtiläinen Mika Mäkelä kommentoi.

– Juoksupaikat ratkaisevat näin kovissa lähdöissä paljon, kun hevoset ovat niin tasaisia keskenään. Nyt me pääsimme keulapaikalle.

Killerin Kimaran voittaja kuittasi urakastaan 7 000 euroa.

Muissa Toto75-lähdöissä voittajia olivat Roseland, Smiley Match, Vixeli, Lake’s Action sekä Maatian Tähti.

Muissa lähdöissä täysosuman nappasivat Sofianna Pee, Indyana Joness, Ville Kalle, Kuuranking sekä Skyfall Shine.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut