Krista Tervo huippuvireessä heti kauden alkuun – moukari-SE nyt lähes 72 metrissä

Tervo paransi nimissään ollutta viimevuotista SE:tä komeasti 1,75 metrillä. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Karhulan Katajaisten moukarinheittäjä Krista Tervo räväytti omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä lähes kaksi metriä komeammaksi, kun moukari lensi Somerolla lauantaina lukemiin 71,93. Hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen Tervo odotti kauden avauksesta heti hyvää tulosta, mutta lähes 72-metrinen silti yllätti hieman.

– Kauden tavoitteeksi olin asettanut 72 metriä, ja sehän melkein tulikin heti kauden avauskisaan, tyytyväinen heittäjä naurahti STT:lle kuvaillen ennätysheittoa sopivan rennoksi.

– Sellaista päälle 70-metristä odoteltiin täältä, joten kyllä vähän yllätyin tästä. Nyt on onnellinen olo!

Tervo, 22, ylitti entisen SE:n myös kisan viimeisellä yrityksellään tuloksella 70,84. Vajaa vuosi sitten hän ylitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 70 metrin haamurajan naisten neljän kilon moukarilla, kun hän passitti Mia Strömmerin 18 vuotta vanhan SE:n historiaan tuloksella 70,18. Nyt ollaan sitten jo lähes 72 metrin kerhossa ja maailmantilastossakin kuudentena, mutta pidemmälle tietenkin tähytään. Ja varmempaan.

– Tasaisempaa sarjaa kisoihin, sellaista perustasoa ylemmäs. Siinä taas tavoitetta. Kisoja on tänä kesänä ehkä vähän harvemmin kuin yleensä, ja vain kotimaassa, mutta ei se haittaa. Tämä kesä on tällainen, mutta hyviä kisoja saadaan silti, ensi viikolla Tampereella heittävä ennätysnainen päätti.

Korona-aika ei ole sotkenut kotkalaisen heittäjän kuvioita harjoituskaudella.

– Päästiin Kotkassa halliin hyvin, ja heittotreenit sitten ulkona kevään lämmössä. Ei ongelmaa, Tervo kuvaili.

19-vuotiaissakin Suomen ennätys

Someron moukarimittelö nousi kokonaisuudessaankin kaikkien aikojen kovimmaksi suomalaiskisaksi naisissa, sillä Someron Esan Silja Kosonen oli toinen 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 67,99 ja Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen kolmas omalla ennätyksellään 66,01.

Tervon nimissä ollutta 19-vuotiaiden SE:tä yli kolme metriä parantanut Kosonen nousi naisten kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi ja Koskinen 11:nneksi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut