Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta toiminta- ja tilankäyttöavustuksia yhteensä 57 421 euron edestä. Summasta 27 663 euroa on liikuntajaoston vuoden 2018 toiminta-avustusta ja 29 758 euroa saman vuoden tilankäyttöavustusta.

Asia käy ilmi päätösehdotuksena Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston ensi tiistain kokouksen esityslistasta . Perusteluissa todetaan, ettei HSK ole noudattanut avustusehtoihin liittyvää reilun pelin periaatetta.

Viime vuodelta avustuksia ei olla perimässä takaisin, sillä Helsingin kaupungin mukaan HSK on vuoden 2019 aikana ryhtynyt riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa periaatteiden mukaiseksi.

Kaupungin mukaan HSK:lle voidaan myöntää myös tälle vuodelle avustuksia. Päätösehdotuksen mukaan toiminta-avustus olisi 18 419 euroa ja tilankäyttöavustus 46 090 euroa.

Helsingin kaupunki viittaa Suomen liikunta ja urheilu ry:n "Reilu Peli – suomalaisen liikunnan ja urheilun eettiset periaatteet" -asiakirjaan, jota avustusta saavat seurat sitoutuvat toiminnassaan noudattamaan.

Taitoluisteluliitto ja seura löysivät sovun

HSK on ollut julkisuudessa runsaasti esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua Taitoluisteluliitolta tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Taitoluisteluliiton ja HSK:n välille syntyi kiistaa, kun seura ilmoitti 9. maaliskuuta, että Penttinen voi palata seuravalmennukseen vaiheittain. Osapuolet ovat sittemmin päässeet sopuun, ja Penttinen on vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Helsingin kaupungin takaisinperinnästä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan .