Pelicans-luotsi Jesse Welling: Peli on siistiytynyt, ja siksi taklauksiin ei olla valmiita, kun niitä harvoin tulee

Jesse Wellingin luotsaaman Pelicans-miehistön ajatukset eivät tiistaina pysyneet täysin Tappara-ottelun pelitapahtumissa, kun takaraivossa painoi huoli taklaustilanteessa loukkaantuneen Tuukka Mäntylän kunnosta. Katja Luoma

Mikael Hoikkala

Taklaukset nousivat tämän viikon puheen- ja huolenaiheeksi Liigassa, kun Tapparan Tuukka Mäntylä ja Jukureiden Patrik Puistola joutuivat tiistain otteluista sairaalahoitoon.

Huoli Mäntylän kunnosta latisti niin yleisön kuin pelaajien mielet Tappara–Pelicans-ottelussa. Pelicansin Taavi Vartiainen taklasi Mäntylää ottelun toisella minuutilla, ja kokenut Tappara-pakki makasi minuutteja jäässä ennen kuin vietiin paareilla kentältä. Illan aikana tuli huojentava tieto, että Mäntylä on päässyt pois sairaalasta ja voi suhteellisen hyvin.

Myös Ilveksen Panu Miehon taklaama Puistola kotiutui sairaalasta saman illan aikana mutta on sivussa peleistä toistaiseksi. Jukureiden keskiviikkoisen tiedotteen mukaan Puistola "voi tilanteeseen nähden kohtuullisesti".

Odotettavissa on, että tapaukset herättävät paljon keskustelua pelin luonteesta jääkiekkoyhteisössä ja sen ympärillä. Pelicansin päävalmentaja Jesse Wellingin mielestä keskustelu on varmasti hyvästä.

– Eihän tuollaista halua kukaan nähdä, mutta pitää muistaa, että kyse on kontaktilajista, johon kuuluu yrittää taklata kiekollista pelaajaa.  Silloin on aina mahdollisuus, että jotakin käy, Welling sanoo.

Tiistain tapahtumien jälkeen kiekkopiireissä moni on puntaroinut ääneen, onko pelaajien valmius ottaa taklauksia vastaan heikentynyt.

Wellingin mielestä on.

– Minun mielestäni peli on siistiytynyt todella paljon. Se voi osaltaan aiheuttaa sen, ettei osata olla valmiita silloin harvemmin kun niitä taklauksia sitten tulee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.