Herola nousi yhdistetyn maailmancup-kilpailussa 12:nneksi – Norjan Riiber voitti Kuusamossa kaikki kolme kisaa

Torstain varakilpailussa suomalaista paras oli 20:nneksi hypännyt Ilkka Herola. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Ilkka Herola otti viikonlopun parhaan sijoituksensa, kun hän oli 12:s yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Kuusamossa. Voiton vei Rukalla kaikki kolme kilpailua voittanut Norjan Jarl Magnus Riiber.

Norja otti kolmoisvoiton. Toinen oli Jörgen Gråbak ja kolmas Jens Lurås Oftebro. Kuuden parhaan joukossa oli viisi norjalaista.

Herola lähti hiihtoladulle mäkitulosten jälkeen sijalta 20. Hän oli 10 kilometrin hiihto-osuuden neljänneksi nopein.

– Oli aika paljon sähäkämpi keli kuin eilen. Oli oikea suksivalinta. Kapula kulki, Herola kuvaili Ylen haastattelussa hiihtoaan.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille 30 parhaan joukkoon ylsi Wille Karhumaa, joka oli 26:s. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho eivät lähteneet hiihto-osuudelle.

– Suksi oli tänään erinomainen, ja taisi mieskin olla aika hyvässä tikissä. Itseluottamus kasvoi, uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet summannut Karhumaa kertoi.

Tämän päivän mäkiosuus Kuusamossa peruuntui tuuliolojen takia. Hiihtoon lähdettiin torstaisen varakilpailun tulosten perusteella.

Tuuli keskeytti yhdistetyn mäkiosuuden

Puuskittainen sivutuuli pakotti Rukan kisajärjestäjät peruuttamaan yhdistetyn mäkiosuuden sunnuntaiaamuna. Päätös tehtiin, kun muutama hyppääjä oli ennättänyt osoittaa olot liian oikukkaiksi.

– Ei mitään protestoitavaa. Tasapuolista kisaa ei olisi saatu näissä oloissa aikaiseksi, maajoukkueen mäkivalmennuksesta vastaava Jarkko Saapunki siunasi ratkaisun.

Wille Karhumaa ennätti hypätä tuulen pyörteissä 109 metriin. Maajoukkueryhmän miehistä Arttu Mäkiaho tömähti maahan 83,5 metrissä, kun ilma katosi suksien alta.

– Tuuli oli vaihtelevaa. Minulla keulatyöskentely tuntui hieman paremmalta kuin edellispäivinä, mutta keulan jälkeen ilmassa oli ihan tyhjää, Mäkiaho kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.