Jukurien Puistola loukkaantui ikävästi ja päävalmentaja pettyi omiensa esitykseen

Jukurien Patrik Puistola Liigan ottelussa HIFK:ta vastaan marraskuussa. LEHTIKUVA / Oskari Mäkisarka

STT

Jukurien Patrik Puistolan, 18, loukkaantuminen Panu Miehon taklauksesta sekä veren putsaamisen takia pidetty aikainen erätauko tekivät Ilveksen 5–2-vierasvoitosta dramaattisen miesten jääkiekkoliigassa.

– Olimme huonoja ennen Patun (Puistola) loukkaantumista. Tästä ei jäänyt mitään käteen. Mielelläni jatkaisin kopissa palaveria, joka jäi pahasti kesken. Joukkue ei ole luovuttanut minun aikana ikinä, mutta tänään luovutti, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta sadatteli.

Miehon suihkukomennuksen jälkeen erikoistilannepelaaminenkin tarjosi draamaa. Jukurien Charles Sarault iski ylivoimalla ja Ilveksen Eetu Päkkilä alivoimalla maalin.

Lisäksi päätöserässä Kalle Maalahti oli jo rangaistusaitiossa, mutta tuomio peruttiin. Jäähylle komennettiinkin Jukurien Joonas Kalliola, ja ylivoimalla osui Matias Maccelli (2+1).

– Vaiherikas peli, joka herätti varmasti tunteita. Toisella tauolla päätimme, että lopetamme pelailun, alamme ampua kiekkoa maalille ja menemme sinne, Ilves-käskijä Jouko Myrrä sanoi.

Loukkaantunut Puistola ja tehoillut Maccelli nimettiin Nuorten Leijonien MM-leiriryhmään maanantaina. Jukurit ei halunnut kommentoida Puistolan loukkaantumista.

Myös Tapparan Tuukka Mäntylä vietiin paareilla jäältä rajun taklauksen jälkeen

Tapparan puolustaja Tuukka Mäntylä näytti loukkaantuneen pahasti tiistai-illan Pelicans-ottelun toisella minuutilla.

Mäntylä jäi makaamaan liikkumattomana jäälle pitkäksi aikaa Pelicansin Taavi Vartiaisen taklauksen jälkeen. Suihkukomennuksen (5+20 minuuttia) pään ja niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta saanut Vartiainen taklasi Mäntylää laidan lähellä Tapparan puolustusalueella.

Mäntylää hoidettiin jäällä, ja peli oli kauan aikaa poikki ennen kuin Tappara-puolustaja pystyttiin siirtämään paareilla kaukalosta.

Tappara voitti Pelicansin 6–3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.