Jarmo Saarela Vermon yllätysten arkkitehti

STT

Hämeenkoskelaisen Jarmo Saarelan ajolinjat sattuivat Vermon keskiviikkoraveissa nappiin, ja sini-valkonutulle palkintona oli kaksi täysosumaa yllättäjähevosten rattailla.

Jarmo Saarelan ensimmäinen ykköstila tuli keskipitkän matkan kisassa, jossa kouvolalaisen Marko Lavin treenaama One Who Run ohitti kärjessä kiskoneen suosikki Fuscus H.L:n aivan viimemetreillä.

Toisen nappionnistumisensa Jarmo Saarela saavutti niin ikään tarkkaavaisen ajon päätteeksi, kun Sisusarjan pitkällä matkalla kisannut Pälvi Tuttu pääsi kiriinsä vasta maalisuoralla ja punnersi tasaisesta rintamasta parhaiten.

– Laitettiin kainalosuojat hevoselle, jolloin se oli varmempi ja paremman oloinen. Loppusuoralla tuntui tukalle, että päästäänkö pussista pois. Sitten hevonen tuli ihan hyvin maaliin, kun tilat sai, Jarmo Saarela kertoi Antti Veteläisen valmentamasta tammasta.

Stoneisle Ocean häikäisi

Tammatähti-lähdössä erottui muista ennakkokaavailuissa kolme osallistujaa, mutta parhaasta ei tarvinnut jossitella, kun voittajalta nähtiin erittäin vakuuttava suoritus. Isto Kuisman valmentama ja osaomistama Stoneisle Ocean antoi voimiensa puhua ja jyräsi parhaaksi keulahevosen rinnalta.

Santtu Raitala ohjasti Stoneisle Oceania ensimmäistä kertaa. Valtakunnallisen ohjastajaliigan kärkinimi nousi ajokkinsa kanssa johtavan Callela Lisbethin takaa hyvissä ajoin toiselle juoksuradalle ilman vetoapua. Siitä tamma meni maalisuoralla rajun esityksen päätteeksi menojaan.

– Hevosen kanssa aika yksimieleisiä oltiin, että minkälaista vauhtia on pidettävä, jos meinataan lähtö voittaa, ja vauhtikestävyys on tällä paras ominaisuus, Santtu Raitala oli hyvin perillä ajokkinsa vahvuuksista.

Toto64-kierroksen muut voittajat olivat Dont Press Send, Bring Me Brodde ja Anything For You. Täysosumalla voitti 30804,01 euroa. Viidellä oikein sai 174,42 euroa, neljällä 7,61 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.