Arvi Savolainen taltutti puhtaasti Euroopan mestarin painissa – "Finaalin jälkeen olin ihan puhki. Muuten oli helpompaa"

Arvi Savolainen voitti Euroopan mestari Felix Baldaufin selvästi Ilmajoella. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT

Painin norjalainen Euroopan mestari Felix Baldauf lähti vahvasti koittamaan Suomen Arvi Savolaisen kestävyyttä kansainvälisessä Arvo Haavisto -turnauksessa lauantaina Ilmajoella. Vaillinaiseksi norjalaisen teot jäivät: Savolainen voitti 97-kiloisten finaalin puhtaasti 6–0.

Jo aiemmin lauantaina kolossaalinen Savolainen niisti ylivoimaiset pistevoitot sekä Espanjan Pedro J. Garciasta että Kreikan Laokratis Kessidiksestä.

– Finaalin jälkeen olin ihan puhki. Muuten oli helpompaa. Espanjan mies oli sellainen vanha herra, jonka kanssa minulla ei ollut mitään hätää. Kreikkalainen pysyi myös näpeissäni, 97-kiloinen Savolainen sanoi

Savolainen on kerännyt huiman määrän arvokisamitaleja eri ikäluokista, mutta hän ei silti kulje takki auki ja kädet leveällä kuin appelsiinilaatikon kantaja. Savolainen on nöyrä vastustajalle ja nöyrä painille. Hän tietää, että tänään minä ja huomenna sinä.

Isänsä poika

Alle 72-kiloisten sarjassa kolmannen sukupolven kilpapainija Akseli Yli-Hannuksela otti upean turnausvoiton. Hän kukisti finaalissa pistein Romanian parrakkaan Vasili Dosoftein. Ottelu ratkesi Yli-Hannukselan tekemällä puolittaisella takavyöheitolla.

– Kyllä tämä minulle hyvä painipäivä oli, 20-vuotias varusmies kertoi.

Romaniasta olleen finaalivastustajansa lisäksi päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan ripeäotteinen Akseli-poika kukisti turnauksessa myös ruotsalais- ja liettualaispainijan.

Ensi vuoden lähitähtäin Yli-Hannukselalla on alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Turun Voimamiesten Mattias Poutanen paini turnaushopeaa 60-kiloisissa.

Suomen edustustason painijoista jäivät flunssan vuoksi turnauksesta sivuun Mikko Peltokangas (72 kg) ja Toni Metsomäki (87 kg). Konsta Mäenpään (130 kg) kisan esti kipeytynyt selkä. Elias Kuosmanen jäi Ilmajoelta pois siitä syystä, että hän treenaa parhaillaan Venäjällä paikallisten maajoukkuemiesten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.