Herola nousi rajulla hiihdolla yhdeksänneksi Lillehammerissa – Norjan Jarl Magnus Riiber on voittanut maailmancupin tämän kauden kaikki kisat

Lillehammerin maailmancupissa Ilkka Herolan ero kärkeen oli yli kaksi minuuttia ennen kymmenen kilometrin hiihtoa. Kuva Rukalta viikon takaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Aggressiivinen hiihto nosti Ilkka Herolan yhdeksänneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Lillehammerissa. Herola lähti ladulle sijalta 26, kaksi minuuttia ja neljätoista sekuntia kisaa alusta loppuun johtaneen Norjan Jarl Magnus Riiberin jälkeen. Maalissa hän oli kuitenkin enää 1.12 minuutin päässä voittajasta.

Riiber on voittanut maailmancupin kaikki viisi kisaa tällä kaudella ja hallitsi myös Lillehammerin kisaa ylivoimaisesti. Riiber hiihti kaikessa rauhassa maaliin, jossa hän oli 20,2 sekuntia ennen maanmiestään Jörgen Graabakia. Kolmannesta sijasta käydyn kamppailun selvitti edukseen Saksan Vinzenz Geiger.

Herolan mahdollisuudet palkintokorokkeelle menivät Lillehammerin HS140-mäesssä, josta hän ponnisti 122,5 metriin.

– Aika nihkeä oli kisahyppy, en tiedä mikä siinä oli. Voi olla, että se oli tuo eilinen hiihto. Oli vähän vetelä fiilis ja piti jotain ihmeellistä yrittää siellä. Ei voi mitään. Pitää tuossa välissä päästä hyppäämään ja saada takaisin se perusmeininki ja siirtää kisoihin se, Herola sanoi.

"Kulkee ihan kivasti"

Herola aloitti hiihdon aggressiivisesti ja oli viiden kilometrin kohdalla noussut jo yhdenneksitoista, puolentoista minuutin päähän Riiberistä. Keli ja rata olivat raskaat, ja loppua kohti Herolan paras terä oli tylsynyt. 7,5 kilometrin kohdalla Herola oli kymmenentenä ja maalissa yhdeksäntenä.

– Hiihtohan kulkee ihan kivasti, siinähän ei mitään ihmeellistä, että pystyy ihan hyvin vääntämään, Herola totesi.

Herola kuittasi Lillehammerista lauantaina kuudennen sijan.

– Tämä oli ihan kohtuullinen viikonloppu.

Maailmancupia johtaa viiden kisan jälkeen Riiber täydellä 500 pisteen potilla. Herola on kymmenentenä 119 pisteellä.

Wille Karhumaa oli 27:s ja Otto Niittykoski 41:s.

– Mäki oli vähän parempi. Hiihto oli sitä samaa mitä nyt on ollut. Näköjään tällaisella suorittamisella nuo maailmancupin pisteet on perustasoa, Karhumaa sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.