F1-pomolla on kova luotto kauden läpiviemiseksi: "Meillä on oltava keinot riskien hallitsemiseen"

Careyn mukaan edes kuljettajan tartunta tai tallin vetäytyminen ei vaikuta kauteen tai yksittäiseen kisaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten johtaja Chase Carey uskoo sarjan verkkosivujen haastattelussa vakaasti siihen, ettei koronavirus uhkaa yksittäisiä kilpailuja tai heinäkuussa alkavan kauden läpivientiä. Careyn mukaan edes kuljettajan tartunta tai tallin vetäytyminen ei vaikuta kauteen tai yksittäiseen kisaan.

– Yksittäisen henkilön varmistettu tartunta ei johda kisan peruuntumiseen, Carey linjaa.

Kauden alkuperäinen avaus Australiassa peruuntui pitkälti siksi, ettei sarjalla tai talleilla ollut suunnitelmaa tartuntatapausten varalle. McLarenin työntekijällä todettu koronavirus käytännössä sinetöi päätöksen kilpailun perumisesta.

– Rohkaisemme talleja tekemään suunnitelmat sen varalle, että yksittäinen henkilö joutuu karanteeniin. Hänet voidaan korvata, Carey sanoo.

Careyn mukaan varahenkilöperiaate koskee koko tallien henkilöstöä kuljettajista lähtien, jotta Australian tapahtumat eivät toistuisi.

– "Mitä jos" -skenaarioita on liikaa, eikä kaikkea voi sulkea pois. Tallin jättäytyminen pois kilpailusta ei peruisi kilpailua. Jos kuljettajalla on tartunta, niin talleilla on olemassa varakuljettajia, Carey sanoo.

Tallit elävät omassa kuplassaan

Careyn mukaan terveys- ja turvallisuusohjeita on tällä hetkellä noin 80–90-sivuinen nivaska, joka käsittää kaikkea matkustamisesta majoittumiseen, ruokailuihin ja niin edelleen.

– Monella tapaa se on kuin elämistä kuplassa. Kaikki kuljetuksista lähtien on kontrolloitua. Kuplan sisällä on vielä omia kupliaan, jotka käsittävät samoja tehtäviä tekevät ihmiset.

F1-pomon mukaan koronavirustestejä tehdään kahden päivän välein. Carey myöntää, että lajin luonne ei sovellu "kahden metrin yhteiskuntaan".

– On selvää, että auton tullessa varikolle neljää rengasta ei voi vaihtaa kahden metrin turvavälein. Meillä on oltava keinot tällaisten riskien hallitsemiseen.

– Emme olisi aloittamassa kautta, mikäli emme uskoisi, että järjestelyillämme pystytään takaamaan turvallinen ympäristö tilanteessa kuin tilanteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 2. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 3. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 4. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 5. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 6. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 7. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 8. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 9. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 10. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 11. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 12. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 13. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 14. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 15. Rajoitusten höllentäminen ei tuonut ryntäystä takaisin Veikkauksen pelikoneiden äärelle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.