NHL-kauden jatkossa riittää kysymyksiä – kanadalaismedia: kausi jatkuu aikaisintaan elokuussa

Kanadalaisen urheilumedian TSN:n mukaan Las Vegas on suosikki pudotuspelien paikkakunnaksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon kärkiliiga NHL paljasti viikko sitten koronaviruksen sekoittaman kautensa jatkosuunnitelmat, mutta otteluita tuskin päästään aloittamaan vielä pariin kuukauteen.

NHL:n komissaari Gary Bettman linjasi, että liigan runkosarja on virallisesti päättynyt ja kausi pyritään päättämään 24 joukkueen pudotuspeleillä, jotka keskitetään kahdelle paikkakunnalle. Ainoastaan seitsemän joukkuetta karsiutuivat pudotuspeleistä, jotka pelataan todennäköisesti tyhjille katsomoille.

Kanadalaisen urheilumedian TSN:n mukaan joukkueiden harjoitusleirit eivät ala ennen heinäkuun 10. päivää. Leirit vievät todennäköisesti vähintään kolme viikkoa, joten kausi voisi alkaa aikaisintaan elokuussa.

Kaupungit, joita liiga harkitsee pelipaikkakunniksi, ovat Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Saint Paul ja Pittsburgh Yhdysvalloissa sekä Edmonton, Toronto ja Vancouver Kanadassa. TSN:n toimittajan Frank Seravallin mukaan Las Vegas on vahvin ehdokas ottelupaikkakunnaksi. Kanadan puolella Edmonton on ilmaissut mielenkiintonsa pelikaupungiksi, mutta isännyyttä uhkaa Kanadan 14 päivän karanteenimääräys.

Eriäviä mielipiteitä

Päätös pudotuspeleihin oikaisusta on herättänyt eriäviä mielipiteitä NHL-joukkueiden pelaajissa ja valmentajissa. Seurat hyväksyivät uuden pudotuspelisysteemin äänin 29–2. Toinen vastustavista seuroista oli Carolina, joka oli kiinni itälohkon viimeisissä pudotuspelipaikoissa, kunnes kausi keskeytettiin.

– Mitä varten pelasimme ne 68 ottelua? Suurin osa kaudesta oli pelattu, ja he vain heittivät sen pois, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour sanoi ESPN:n mukaan.

Usea pelaaja, kuten Pittsburghin konkari Kris Letang, toivoo paras seitsemästä -sarjoja jo pudotuspelien toiselle kierrokselle. Paras seitsemästä -sarjoihin ollaan siirtymässä viimeistään lohkofinaaleissa. Monet pelaajat ovat myös huolissaan omasta ja perheidensä terveydestä.

Pudotuspeleihin pääsevän New York Rangersin päävalmentaja David Quinn laittoi asiat suurempaan mittakaavaan.

– Mielestäni meidän kaikkien on oltava varovaisia puhuessamme, mikä on reilua. Ajatellessani, mikä on reilua, ajattelen 100 000 ihmistä, jotka ovat menettäneet henkensä ja heidän läheisiään. Olemme erittäin onnekkaita, että voimme jatkaa pelaamista ja valmentamista pelissä, jota rakastamme, Quinn painotti ESPN:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronakevät toi markkinoille liki 200 uutta käsidesiä, joista eniten arvostetaan tuoksuttomia ja hyvin imeytyviä – tässä jutussa testissä kuusi erilaista käsihuuhdetta
 2. "Extreme-lajit ovat aina olleet minun mieleeni" – lahtelaislähtöinen Tommi Sjelvgren on pelannut 12 vuotta ammatikseen jääkiekon alalajeja
 3. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 4. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 5. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 6. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 7. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 8. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 9. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 10. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 11. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 12. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 13. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 14. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 15. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.