Ricky Waxlax siirtyy Seagullsista Lahteen

ESS

21-vuotias koripalloilija Ricky Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä. Lahti Basketball on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen Waxlaxin kanssa, seura tiedotti maanantaina verkkosivuillaan.

Malmin Superkoriksen kasvatti on pelannut Korisliigaa kaudesta 2016–2017 lähtien yhteensä 121 ottelua, joissa on syntynyt tehot 369 pistettä, 215 levypalloa, 77 syöttöä ja 60 riistoa.

LaBan päävalmentaja Pieti Poikola kehuu laiturin paikalla viihtyvää Waxlaxia nuoreksi pelaajalahjakkuudeksi, joka on jo nyt yksi Korisliigan parhaista takakentän puolustajista ja hyvä avoimen kentän pelaaja.

– Hänen pelinsä sopii loistavasti meidän identiteettiimme. Rickyn kanssa käymämme keskustelu vakuutti minut siitä, että hän on valmis kovaan työhön, jota oma kehitys ja myös joukkueen menestys vaativat, kommentoi Poikola tiedotteessa.

Poikolan mukaan hän ja Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso miettivät yhdessä, että LaBan tarjoama ympäristö voisi olla tässä vaiheessa uraa Waxlaxille hyvä paikka kehittyä.

– On mukava palata liigaan toimimaan fiksujen ja laaja-alaisesti ajattelevien ihmisten kanssa, jotka miettivät pelaajia yksilöinä, LaBan kanssa keväällä sopimuksen tehnyt valmentaja Poikola jatkaa.

– Ricky on tilanteessa, jossa hänelle on pelaajana ja ihmisenä kehittyäkseen tärkeää vaihtaa ympäristöä ja ärsykkeitä, kommentoi puolestaan Seagullsin Jussi Laakso tiedotteessa.

Lisäksi LaBa on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Roi Bymanin, 22, kanssa.

– Roi on sellainen lahtelainen pelaaja, joiden myötä identiteettimme rakentuu. Hän on erinomainen puolustaja ja pystyy hyökkäyksessä pelaamaan useilla pelipaikoilla, Poikola kiittää.

Korisliigassa pelaavalla LaBalla on nyt sopimukset Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven, Henri Ventoniemen, Ville Karvosen, Ali Aholan, Ricky Waxlaxin, Roi Bymanin, Alex Campbelin, Wayne McCulloughin ja Brandon Peelin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 6. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 9. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 10. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 11. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 12. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 13. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 14. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 15. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.