Peiponen voitti yleisurheilukauden "varaslähdön" Vantaalla, vaikka ei uskaltanut lenkille edellispäivänä

Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen (vas.) voittoaika oli 34.09,22, joka on Euroopan tämän kauden kärkiaika. Arkistokuva. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Johanna Peiponen voitti Vantaan Hiekkaharjun kentällä järjestetyn naisten 10 000 metrin juoksukilpailun, jolla yleisurheiluväki otti "varaslähdön" ulkoratakauteen ennen varsinaista avausta. Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen voittoaika oli 34.09,22, joka on Euroopan tämän kauden kärkiaika.

– Yksin juostuna todella hyvä aika, Peiponen tuumi kisajärjestäjän kenttähaastattelussa ja viittasi selkeään eroon seuraavaan kilpailijaan.

Toiseksi tuli kutsukilpailun ideoinut KU-58:n Laura Manninen, jonka aika oli 34.34,39. Turun Urheiluliiton Aino Niemi oli kolmas ajalla 36.38,96. Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius keskeytti.

Niemelle ratakymppi oli uran ensimmäinen.

– Tosi hyvä fiilis, ja yllättävän hyvä juoksu. Ei niin rankka kuin luulin, Niemi kertoi.

Vantaalla kisattiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä.

– Etusuoran jälkeen kaarteessa oli kova tuuli, mutta ei se muuten haitannut, Peiponen ruoti.

Hallitseva kymppitonnin Suomen mestari Peiponen on harjoitellut kovaa kevään ajan.

– Eilisen lepäsin. En oikein uskaltanut juosta täällä isossa (kaupungissa), onhan tämä isompi kaupunki kuin Rovaniemi, Peiponen virnisti.

Kilpailuun olivat ilmoittautuneet esimerkiksi estejuoksija Camilla Richardsson ja kokenut juoksija Annemari Kiekara, mutta he ja muutama muu ilmoittivat vetäytymisestään aiemmin tällä viikolla.

Varsinainen yleisurheilukausi käynnistyy vasta huomenna 1. kesäkuuta Helsingissä ja Jyväskylässä, mutta vantaalainen KU-58 sai aluehallintovirastolta erityisluvan 10 000 metrin kutsukilpailun järjestämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 6. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 7. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 8. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 9. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 10. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 11. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 12. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 13. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 14. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 15. Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.