Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Peiponen voitti yleisurheilukauden "varaslähdön" Vantaalla, vaikka ei uskaltanut lenkille edellispäivänä

Johanna Peiponen voitti Vantaan Hiekkaharjun kentällä järjestetyn naisten 10 000 metrin juoksukilpailun, jolla yleisurheiluväki otti "varaslähdön" ulkoratakauteen ennen varsinaista avausta. Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen voittoaika oli 34.09,22, joka on Euroopan tämän kauden kärkiaika.

– Yksin juostuna todella hyvä aika, Peiponen tuumi kisajärjestäjän kenttähaastattelussa ja viittasi selkeään eroon seuraavaan kilpailijaan.

Toiseksi tuli kutsukilpailun ideoinut KU-58:n Laura Manninen, jonka aika oli 34.34,39. Turun Urheiluliiton Aino Niemi oli kolmas ajalla 36.38,96. Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius keskeytti.

Niemelle ratakymppi oli uran ensimmäinen.

– Tosi hyvä fiilis, ja yllättävän hyvä juoksu. Ei niin rankka kuin luulin, Niemi kertoi.

Vantaalla kisattiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä.

– Etusuoran jälkeen kaarteessa oli kova tuuli, mutta ei se muuten haitannut, Peiponen ruoti.

Hallitseva kymppitonnin Suomen mestari Peiponen on harjoitellut kovaa kevään ajan.

– Eilisen lepäsin. En oikein uskaltanut juosta täällä isossa (kaupungissa), onhan tämä isompi kaupunki kuin Rovaniemi, Peiponen virnisti.

Kilpailuun olivat ilmoittautuneet esimerkiksi estejuoksija Camilla Richardsson ja kokenut juoksija Annemari Kiekara, mutta he ja muutama muu ilmoittivat vetäytymisestään aiemmin tällä viikolla.

Varsinainen yleisurheilukausi käynnistyy vasta huomenna 1. kesäkuuta Helsingissä ja Jyväskylässä, mutta vantaalainen KU-58 sai aluehallintovirastolta erityisluvan 10 000 metrin kutsukilpailun järjestämiseen.