Itävallan hallitus näytti F1-kauden avauskisoille vihreää valoa

Max Verstappen vauhdissa Itävallassa Spielbergin radalla viime vuoden kesäkuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Suunnitelma aloittaa formula 1 -kausi 5. heinäkuuta Itävallan Spielbergissä nytkähti lauantaina voimalla eteenpäin. Itävallan hallitus näytti kahdelle Spielbergissä ajettavalle kilpailulle vihreää valoa.

– Spielbergissä 5. ja 12. heinäkuuta ajettavat kilpailut järjestetään ilman katsojia, Itävallan terveysministeri Rudolf Anschober sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

AFP ja itävaltalainen uutistoimisto APA kertoivat, että kisojen järjestämiselle näytettiin vihreää valoa, koska F1-sarja pystyi esittämään tarvittavat suunnitelmat koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

F1-kauden oli määrä alkaa Australian Melbournessa maaliskuun puolivälissä, mutta kilpailu peruttiin. Alkuperäisestä kisakalenterista peräti kymmenen gp:tä on siirretty tai peruttu koronaviruspandemian takia.

Silverstonen yllä kysymysmerkkejä

F1-sarjan pomo Chase Carey on ilmoittanut, että tällä kaudella on mahdollista ajaa 15–18 kilpailua.

Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa etenkin Silverstoneen liittyen.

Silverstonessa on määrä ajaa kaksi kilpailua, mutta ne ovat vastatuulessa Britannian hallituksen matkustusrajoitusten takia. Hallituksen linjauksen mukaan 8. kesäkuuta lähtien maahan saapuvia odottaa kahden viikon karanteeni.

F1 on toivonut poikkeuslupaa matkustusrajoituksiin, mikäli ne pysyvät Britanniassa voimassa.

Autosport uutisoi , että Spielbergin kisojen jälkeen suunnitelmissa on ajaa Unkarin gp heinäkuussa ja Britannian gp:t olisivat Silverstonessa elokuussa.

F1 ei ole vahvistanut uusittua kilpailukalenteriaan. Autosportin mukaan alkukauden kisoista odotetaan päätöksiä maanantaina.

Itävallan gp:n voittoon on kahdella edelliskaudella ajanut Red Bullin Max Verstappen. Kilpailu järjestetään tallin nimikkoradalla Red Bull Ringillä.

Kaudella 2017 Itävallan gp:n ykköseksi kiiruhti Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut