Pallo pyörii Ruotsissa jälleen kesäkuussa – cup- ja sarjaottelut pitää sovittaa tiiviiseen kalenteriin

Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlsonin mukaan pelaajat saavat matkustaa harjoituksiin ja otteluihin, koska se lasketaan ammatinharjoittamisen kannalta välttämättömäksi liikkumiseksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Urheilukilpailuiden järjestäminen sallitaan Ruotsissa 14. kesäkuuta alkaen. Maan urheiluministerin Amanda Lindin perjantaiaamuna tiedotustilaisuudessa kertoma asia tarkoittaa sitä, että kauan odotetun jalkapallon Allsvenskanin alku lähestyy. Sarjan piti alkaa jo huhtikuun alussa, mutta sitä lykättiin eteenpäin koronaviruksen vuoksi.

– Mutta ei pidä nähdä niin, että poistamme nopeasti kaikki rajoitukset, Lind painotti.

Allsvenskan pyrkii käynnistämään ottelut heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä eli 14. kesäkuuta. Valmistautumisjakson ollessa tiivis harjoitusotteluille ei jää aikaa. Sarja aloitetaan ilman yleisöä.

– On selvää, että tämä ei ole sitä, mitä haluamme. Mutta nyt olosuhteet ovat tällaiset. Jalkapallo tällä tavalla on kuitenkin parempaa kuin se, ettei olisi ollenkaan jalkapalloa, Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson kertoi.

Ammattilaiset saavat liikkua

Ruotsissa on voimassa matkustusrajoituksia, mutta Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlsonin mukaan pelaajat saavat matkustaa harjoituksiin ja otteluihin, koska se lasketaan ammatinharjoittamisen kannalta välttämättömäksi liikkumiseksi.

Ruotsin pääsarja Allsvenskania ja kakkostaso Superettania pyörittävä SEF ja naisten huippujalkapallo-organisaatio EFD tekevät kovaan tahtiin töitä, että sarjat saataisiin käyntiin mahdollisimman nopeasti. Myös kesken olevaa Ruotsin cupia pyritään pelaamaan kesäkuussa.

Aluksi suunnitelmana oli jatkaa cupia ennen Allsvenskanin käynnistymistä, mutta ainakin miesten pääsarja on hyödyntämässä ensimmäisen mahdollisen pelipäivämäärän. Naisten pääsarjan aloittamista kaavaillaan paria viikkoa myöhemmäksi.

Miesten uutta otteluohjelmaa ei ole julkaistu, mutta suunnitelmana on pelata normaali 30 kierroksen sarja. Normaaleihin olosuhteisiin on kuitenkin matkaa.

– Seuraava vaihe eli otteluiden pelaaminen yleisön edessä on vielä kaukana edessä. Luulen tämän 50 (henkilön) rajan olevan voimassa kesän yli, Carlson viittasi kokoontumisrajoitukseen.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut