Ampumahiihtoliiton valtionapuvalitus hylättiin – liitto pohtii vielä jatkovalitusta

Ampumahiihtoliitolla on kuukausi aikaa päättää, valittaako se tuoreesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Ampumahiihtoliiton syksyllä 2018 jättämä valitus saamatta jääneestä vuoden 2018 valtionavusta on hylätty Helsingin hallinto-oikeudessa, liitto tiedotti keskiviikkona. Kyse oli noin 240 000 eurosta.

Liiton valtionapukuvioista kohistiin keväällä 2018, kun alussa luultiin liiton unohtaneen toimittaa valtionapuhakemuksen ajoissa Opetus- ja kulttuuriministeriöön (OKM).

Liitto vakuutteli jättäneensä hakemuksen ajoissa, ja sen vahvisti myös Helsingin hallinto-oikeus päätöksessään. Rahat jäivät kuitenkin saamatta tietoteknisten kiemuroiden myötä.

– Hakemusasiakirja oli tallentunut palveluun sellaisessa teknisessä muodossa, että se ei ole ollut lain edellyttämällä tavalla OKM:n käsiteltävissä ilman huomattavan työläitä järjestelmätason hakuja, jotka edellyttivät ministeriöltä ulkopuolista asiantuntemusta. Ministeriö ei siten hallinto-oikeuden mielestä menetellyt hallintolain vastaisesti jättäessään Ampumahiihtoliiton hakemuksen tutkimatta, liitto kertoi keskiviikkona.

Liitolla on kuukausi aikaa päättää, valittaako se tuoreesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut