Ammunnan olympiapaikkoja jaetaan ensi vuonna Lohjalla ja Kroatiassa

Satu Mäkelä-Nummela on jo valittu olympiajoukkueeseen. Hänen olympiapaikkansa pysyy voimassa, vaikka kisat siirtyivät. Katja Luoma

Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa ensi vuoden maaliskuuussa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa on jaossa kuusi olympiamaapaikkaa Tokion olympialaisiin. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on hyväksynyt Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) esityksen valintamenettelystä, jolla viimeiset eurooppalaisten ampumaurheilijoiden olympiamaapaikat jaetaan Tokion olympialaisiin.

Kroatian Osijekissa ensi vuoden touko- ja kesäkuussa pidettävissä 25, 50 ja 300 metrin lajien sekä haulikkolajien EM-kilpailuissa on jaossa kaikkiaan kymmenen maapaikkaa Tokioon.

EM-Kisakalliossa on jaossa kaksi paikkaa sekä miesten että naisten ilmakiväärissä ja yksi paikka sekä miesten että naisten ilmapistoolissa. EM-Osijekissa jaetaan kivääri- ja pistoolilajeissa sekä skeetissä kussakin yksi paikka ja trapissa kaksi paikkaa (miehet ja naiset).

ISSF:n rankingsijoitusten mukaiset olympiapaikat jaetaan maailmancupien pisteiden perusteella maalis-huhtikuussa 2021.

KOK on aiemmin ilmoittanut, että jo ansaitut olympiapaikat ovat voimassa myös vuoteen 2021.

Suomen joukkueen yksi seitsemästä Tokion olympialaisiin nimetyistä suomalaisista on trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela. Lari Pesonen on ampunut Suomelle olympiamaapaikan miesten skeetissä.

Tokion olympialaisten ampumaurheilussa kilpailee kaikkiaan 360 urheilijaa (miehiä 180 ja naisia 180).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.