Pesäpalloilusta tuttu SJK-pomo peräänkuuluttaa jalkapalloon yhteisöllisyyttä – "Yleisörajoitus on kova"

SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki toivoo, että linjausta enintään 500 hengen osallistujamäärästä tarkastellaan uudelleen. Timo Aalto / LEHTIKUVA

STT

Vallitseva koronavirustilanne hankaloittaa jalkapalloliigaseurojen toimintaa. Seinäjoen Jalkapallokerhon toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki toivoo, että viranomaiset tarkastelisivat stadionien yleisökapasiteettia yksityiskohtaisemmin.

Liiga käynnistyy 1. heinäkuuta koronavirusepidemian aiheuttaman tilanteen vuoksi. Poikkeusolot ovat heittäneet varjon sarjan joukkueiden ylle.

Mietittävää on riittänyt myös SJK:ssa. Kivimäki sanoo tilanteen aiheuttaneen paljon pohdintaa.

– Onhan sitä riittänyt, sillä SJK-konsernissa on viisi eri liiketoimintayksikköä. Olen samalla tyytyväinen, että pelaajat ja henkilöstö lähtivät vapaaehtoisesti mukaan sopeuttamiseen laskemalla jokainen kolmen kuukauden ajan palkkaa kolmesataa euroa kuukaudessa, Kivimäki kertoo.

Tiukka yleisölinjaus

Suuri haaste urheiluseuroille on tämän hetken linjaus, jonka perusteella katsomoon pääsee kesäkuun alusta enintään 500 henkeä. Kivimäki toivoo asiaa tarkasteltavan uudelleen.

– Rajoitus on kova, meilläkin on iso stadion minne mahtuu lähes 6 000 katsojaa. Toivonkin, että päättävät tahot arvioisivat nopealla aikataululla niin jalkapallon kuin muidenkin lajien areenoiden puitteet viedä tapahtumat turvallisesti läpi suuremmalla yleisömäärällä.

SJK on myynyt tälle kaudelle parituhatta kausikorttia. Kivimäki ei vielä ota kantaa, miten katsomoon pääsijät ratkaistaan.

– Mikäli nykyiset rajoitukset jatkuvat kauden alkaessa, on yhtälö vaikea. Tällöin tarvitaan yhteisöllisyyden voimaa, jota uskon SJK:n sidossryhmiltä löytyvän.

Kovalla asenteella

Kivimäen tie huippu-urheilun parissa alkoi vuonna 2007 hänen aloittaessaan kakkospelinjohtajana ja päävalmentajana Superpesiksessä Seinäjoen Maila-Jusseissa. Todellinen menestyspolku ja kasvattaja olivat vuodet 2015–18, kun hän luotsasi Vimpelin Vedon neljä kertaa Superpesiksen mitaleille.

– Ohjenuorani niin silloin, aiemmin kuin nytkin on ajatus siitä, että jokaiselle paikalle löydetään oikea ihminen. Pidän samalla ensiarvoisen merkittävänä saada jokainen tuntemaan itsensä tärkeäksi tehtävästä riippumatta, tällöin saadaan aikaa paras lopputulos.

Kun Kivimäki sai Vimpeli-pestin jälkeen mahdollisuuden hypätä SJK:n liiketoimintajohtajaksi, hän otti uuden haasteen innolla vastaan.

– Se oli mahdollisuus lähteä etsimään omia rajojani uudella tavalla. Kyseessä oli paikka, jossa yhdistyvät niin urheilu kuin liiketoiminta. Tämä johti lopulta siihen, että tehtäväni muuttui viime syksynä toimitusjohtajaksi.

SJK-pomo ei myöskään halua tyytyä nykyiseen osaamiseensa.

– Aina täytyy olla valmis kehittymään ja löytämään uusia tapoja sekä näkökulmia. Koen samalla erittäin kiehtovaksi oppia koko ajan lisää ihmisten johtamisesta, voin sitä kautta tulla paremmaksi johtajaksi.

Kivimäellä riittää opeteltavaa myös kotona.

– Minulla ja avovaimollani on kahdeksankuukautinen tytär, eli silläkin saralla riittää opittavaa, Kivimäki hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 2. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 3. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 4. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 5. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä
 6. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 7. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 8. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 9. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 10. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 11. Jokimaan ravit: Mask Off on orimattilalaisen Tapio Perttusen uusi ikäluokkatähti
 12. Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin ex-jengipomo Keijo Vilhusesta tuli huumepoliisin tietolähde koko 2000-luvun ajaksi
 13. Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja todettu 7 253
 14. Kemiönsaaren pikkukylissä voi nauttia saariston tunnelmasta ja mauista – merimatkaa kannattaa jatkaa Bengtskärin majakalle saakka
 15. Lukijalta: Kotihoidon hoitajien työhyvinvointi on otettava vakavasti

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.