Serie A jännittää Italian hallituksen päätöstä

Italian jalkapallosarjat keskeytettiin koronauhan takia 9. maaliskuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italian jalkapallosarjan Serie A:n johto neuvottelee tänään maan hallituksen kanssa ehdoista, joilla sarja voidaan käynnistää uudelleen. Sarjajohto toivoo, että lupa heltiää ja pelit Italiassa voidaan aloittaa Saksan Bundesliigan antaman esimerkin mukaisesti.

Italian jalkapallosarjat keskeytettiin koronauhan takia 9. maaliskuuta. Pandemia on koetellut Italiaa rajusti, sillä maassa oli keskiviikkoon mennessä rekisteröity yli 230 000 koronatartuntaa ja lähes 33 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Koronarajoituksia on alettu hiljalleen purkaa myös Italiassa. Jalkapallossa ryhmäharjoittelu alkoi 19. toukokuuta. Maan pääsarja pyritään käynnistämään kesäkuun puolivälissä.

Jalkapallopiireissä uskotaan, että urheiluministeri Vincenzo Spadafora hyväksyy pääsarjojen jatkamisen loppuun kesän aikana sekä pelien jatkamiselle kaavaillut ehdot.

Jos ministeri hyväksyy ajatuksen, Serie A:n seurat järjestävät perjantaina kokouksen, jossa selvitetään sarjan ja Italian cupin jatko-ohjelmaa.

Liigajohdon alustavan suunnitelman mukaan pelejä jatkettaisiin viikonvaihteessa 13.–14. kesäkuuta. Avausviikonloppuna pelattaisiin neljä siirrettyä ottelua Atalanta–Sassuolo, Verona–Cagliari, Inter Milan–Sampdoria ja Torino–Parma.

Seuraavana lauantaina 20. kesäkuuta Italiassa on tarkoitus pelata täysi sarjakierros.

Italian cupin välierät ja loppuottelu pyritään pelaamaan elokuun alussa Serie A:n päätyttyä. Euroopan jalkapalloliitto on kaavaillut myös eurosarjojen jäljellä olevia otteluita elokuulle.

Pohjoisen seurat vastustavat jatkoa

Sarja pyritään viemään vauhdilla loppuun. Alustavan suunnitelman mukaan joukkueille tulisi kesän helteisinä kuukausina kolme peliä viikossa.

Kaikki eivät pidä ajatuksesta. Pohjoisen seurat Brescia ja Torino ovat koko ajan vastustaneet kauden jatkamista. Brescian kapteeni Daniele Gastaldello on ilmaissut kantansa toistuvasti.

– Sarjapelien jatkaminen on mielestäni pakottamista. Jatkopäätös vaarantaa pelaajien turvallisuuden, Gastaldelle sanoi alkuviikosta.

Brescia on sarjassa viimeisenä, eikä sillä ole mitään saavutettavaa.

Torino on sarjassa 15:ntenä. Seuran puheenjohtaja Urbano Cairo luopuisi mielellään jatkopeleistä.

– Olen huolissani siitä, että kuluvan kauden ja 1. syyskuuta alkavan kauden 2020–21 pelien väliin ei juuri jää taukoa, Cairo kertoi.

– Kunnioitan silti enemmistön päätöstä.

Italian maajoukkuevalmentaja Roberto Mancini on huolissaan pelaajien loukkaantumisriskistä.

– Pelkään, että edessä on kaaos, jos kautta jatketaan. Jos puhun vain valmentajana, luopuisin tästä kaudesta ja keskittyisin syyskuussa alkavaan uuteen pelikauteen, Mancini sanoi.

Lazio jahtaa Juventusta

Serie A:n seuroista Lazio on ajanut voimakkaimmin sarjan jatkamista. Seura oli sarjan keskeytyshetkellä liigassa toisena ja vain pisteen päässä sarjajohtaja Juventuksesta.

– Meillä on ikävä jalkapalloa, enkä tarkoita tällä vain itseäni ja seuraani, Lazion kapteeni Senad Lulic totesi alkuviikosta.

– Toivon nopeaa ja oikeaa päätöstä, jotta pääsemme pelaamaan kauden jäljellä olevat ottelut.

Seurat keskustelevat perjantaina myös vaihtoehtoisesta suunnitelmasta pelata kuluva kausi loppuun typistettynä. Esillä on ajatus ratkaista mestaruus ja paikat eurosarjoissa pudotuspeleinä.

Ratkaistavana ovat myös pelaajien sopimusasiat, palkkaleikkaukset ja mahdollisten sairaustapausten vastuukysymykset.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut