NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä – ajankohdasta ei vielä tietoa

Bettman kertoi odottavansa, että pelejä on kesän ja syksyn aikana. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maailman ykkösjääkiekkoliiga NHL aikoo jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä, kertoi liigan komissaari Gary Bettman myöhään tiistaina Suomen aikaa.

NHL on ollut keskeytyksissä 12. maaliskuuta lähtien koronavirustilanteen takia. Bettman ei kertonut pudotuspelien alkamiselle tarkkaa päivämäärää tai paikkaa, kertoo NHL.com . Hän kuitenkin sanoi odottavansa, että pelejä on kesän ja syksyn aikana.

Bettmanin mukaan pudotuspelit keskitetään kahdelle paikkakunnalle, mutta kaupunkeja ei ole vielä valittu. Vaihtoehtoja on kymmenkunta.

Liigan jatkumisen ajankohtaan ja valittaviin pelikaupunkeihin vaikuttaa koronavirustilanteen kehittyminen.

– Vakuutan, että teemme tämän siksi, että fanimme ovat sankoin joukoin pyytäneet kauden pelaamista loppuun, mikäli se suinkin on mahdollista. Myös pelaajamme ja joukkueemme ovat selvästi ilmaisseet haluavansa viedä kauden päätökseen, Bettman sanoi.

"Malli ei ehkä ole kaikkien mielestä täydellinen"

Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Karsintakierros pelataan lohkojen sijoille 5–12 sijoittuneiden joukkueiden välillä.

Itälohkosta suoraan toiselle kierrokselle nousevat Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals sekä Philadelphia Flyers. Länsilohkon nousijat ovat St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars.

Joukkueet laitettiin paremmuusjärjestykseen maaliskuun pistetilanteen perusteella.

Bettman sanoi uskovansa, että playoffien kaksi ensimmäistä kierrosta saadaan pelattua reilussa kuukaudessa.

Yhteensä seitsemän joukkueen kausi päättyy runkosarjaan. Pelit loppuivat Buffalo Sabresilta, New Jersey Devilsiltä, Ottawa Senatorsilta, Detroit Red Wingsiltä, Anaheim Ducksilta, Los Angeles Kingsiltä sekä San Jose Sharksilta.

Kun NHL pantiin tauolle maaliskuussa, runkosarjaa oli jäljellä reilut kymmenen ottelua jokaiselta joukkueelta.

Bettmanin mukaan on ymmärrettävää, että liigan luoma malli ei ole kaikkien mielestä täydellinen.

– Uskomme kuitenkin luoneemme suunnitelman, jossa on huomioitu kaikki ne joukkueet, joilla käytännössä oli mahdollisuus päästä pudotuspeleihin kauden keskeytyessä, hän muotoili.

Harjoittelu voi alkaa kesäkuussa

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n päättivät aiemmin, että seurat pyrkivät aloittamaan pienryhmäharjoittelun kesäkuussa, mutta harjoittelu tulee olemaan vapaaehtoista.

NHL laati harjoittelua varten muistion, jossa painotettiin esimerkiksi hyvää hygieniaa seurojen tiloissa, kokoontumisrajoituksien noudattamista, pelaajien terveyden säännöllistä seuraamista ja sitä, ettei vähänkään kipeänä voi osallistua joukkueen toimintaan.

Moni eurooppalaispelaaja on viettänyt koronatauon kotikonnuillaan ja joutuu nyt voimassa olevien määräysten mukaan määräajaksi karanteeniin Pohjois-Amerikkaan palatessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Extreme-lajit ovat aina olleet minun mieleeni" – lahtelaislähtöinen Tommi Sjelvgren on pelannut 12 vuotta ammatikseen jääkiekon alalajeja
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 6. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 9. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 10. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 11. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 12. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 13. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 14. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 15. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.