Fellmanin ajot siirtyy elokuulle – yhteislähtökisa ei ole vielä kesäkuun alussa mahdollinen

Fellmanin kaltaiset yhteislähtökilpailut eivät ole vielä kesäkuun alussa mahdollisia. Ronja Koskinen

Esa Rauhanlaakso

Perinteinen pyöräilyn kansainvälinen kortteliajo, Fellmanin ajot, siirtyy kesäkuulta elokuulle. Suomen toiseksi vanhin pyöräilykilpailu oli tarkoitus järjestää Lahdessa 5. kesäkuuta, mutta uusi ajankohta on nyt 8. elokuuta.

Kisan siirtymisen taustalla on niin viranomaisten kuin pyöräilyn lajiliiton, Suomen Pyöräilyn, ohjeet. Edellä mainittujen määräysten mukaan pyöräilyn yhteislähtökilpailuja ei voi vielä kesäkuussa järjestää, koska ohjeiden mukaisia turvavälejä ei voi kilpailussa taata.

Kilpailunjohtaja Esko Lummelampi korostaa, että määräykset ovat täysin ymmärrettäviä.

– Me emme halua ottaa mitään riskejä. Tiedämme, että tänäkin vuonna kilpailusta tulee mielenkiintoinen ja hyvätasoinen, vaikka varmasti mahdollisista matkustusrajoituksista johtuen ulkomaalaisia joukkueita joutuu jäämään elokuussakin pois, Lummelampi toteaa tiedotteessa.

Suomen kansallisen kilpailukalenterin päivitys on parhaillaan käynnissä. Kesäkuun alussa viranomaisten antamat ohjeet vaikuttavat siihen, voidaanko jo heinäkuussa ajaa yhteislähtökilpailuja. Maantiepyöräilyn SM-kilpailut on siirretty kesäkuun lopulta elokuun 22.–23. päiville.

– Tilanne on vaikuttanut myös meidän omaan joukkueeseemme niin, että peruttujen kilpailujen lisäksi yhteisharjoituksia ei ole toteutettu. Kilpailuohjelmastamme jäi pois muun muassa 12 kansainvälistä kilpailupäivää Ruotsissa.

Kesäkuun Fellmanin ajossa ei hiihdetä – suunnitteilla ollut tähtihiihtäjien kisa peruuntui

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut