Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teemu Selänne odottaa NHL-kauden jatkoa – Liigan entinen suomalaistähti kertoi mielenkiintoisen näkemyksen 1990-luvun kiekkoilusta

Teemu Selänne arvioi NHL:n nettisivuston haastattelussa, että osa jääkiekon energiasta katoaa, jos pelejä joudutaan jatkamaan yleisöltä suljetuissa halleissa. Selänne kertoi korona-ajan kuulumisistaan sivuston viisi kysymystä - juttusarjassa .

– Kaikki haluavat pelata keskeytetyn kauden loppuun, mutta se on pelaajille rankkaa. Uskon silti, että pelaajat ovat valmiita tekemään kauden jatkon puolesta kaikkensa, vaikka pelit jatkuisivat vasta elokuussa, Selänne arvioi NHL:n jatkonäkymiä.

– Mutta peleistä tulee omituisia, jos ne järjestetään ilman yleisöä. Fanit tuovat halliin tunnelman ja valtavan määrän energiaa. Pelaajien ja joukkueiden on käsiteltävä jollakin tapaa sen puute.

Kesällä 50 vuotta täyttävä Selänne kertoi viettäneensä Etelä-Kaliforniassa korona-arkea vaimonsa ja perheen neljän lapsen kanssa. Häntä on houkuteltu takaisin jääkiekon pariin, mutta taustavaikuttajan rooli ei sytytä entistä kiekkoilijaa ainakaan vielä.

– Asiasta kysellään ja Ducksin valmentaja Dallas Eakins haluaisi minut mukaan, mutta se vaatisi sitoutumista. Olen odotellut, että syttyisin ajatukseen, mutten ole innostunut siitä ainakaan vielä, Selänne kertoi.

Peli oli fyysisempää 1990-luvulla

Selänne kertoi katsoneensa Anaheimin finaalipelejä kausilta 2007 ja 1997. Hän on tehnyt niistä mielenkiintoisia havaintoja.

– Kaikki sanovat, että peli on nopeutunut paljon niistä ajoista, mutten ole asiasta aivan vakuuttunut. Kolmos- ja nelosketjut ovat paljon parempia kuin noina aikoina, mutta kärkiketjujen taso ei mielestäni juuri poikkea tästä päivästä, Selänne arvioi.

– On mielenkiintoista katsoa varsinkin 1990-luvun pelejä. Se oli niin paljon fyysisempää siihen aikaan. Peli oli kiinnipitämisineen paljon kovempaa kuin tänä päivänä. Tämä on minun mielipiteeni.

Selänne pelasi NHL-urallaan 1992–2014 Winnipegissä, San Josessa, Coloradossa ja Anaheimissa 1 451 runkosarjapeliä, joissa hän teki 684 maalia ja 1 457 tehopistettä. Hän viettää syntymäpäiviään 3. heinäkuuta.